Romantic FM MENIU
VIATA CU SORA MEA, MADONNA
Recomandari

VIATA CU SORA MEA, MADONNA

25 August

In apropierea concertului Madonna la Bucuresti, Editura Humanitas lanseaza un volum care va genera controverse si in Romania, asa cum a facut-o si in alte tari. Cartea contine confesiunile scrise ale omului care o cunoaşte cel mai bine: Christopher Ciccone. „Viata cu sora mea Madonna” se bazeaza pe cei 47 de ani trăiţi de autor în proximitatea celei mai celebre femei a vremurilor noastre, a megastarului care, până de curând, nu avea decât un egal, pe Michael Jackson.

Madonna este prezentă sub toate chipurile şi măştile ei în aceste pagini: de la „fetiţa tatii“ de altădată până la marea doamnă căsătorită cu Guy Ritchie, trecând prin numeroase ipostaze intermediare: baterista punk, Boy Toy, Material Girl, Doamna Sean Penn, iubita lui Warren Beatty, mama afectuoasă sau adepta cultului Cabala.

Fratele ei ştie mai bine ca oricine ce se ascunde înapoia fiecărui chip strălucitor pe care Madonna şi l-a construit cu trudă. Şi nu se sfieşte deloc s-o spună. Este cu siguranţă critic faţă de Madonna, dar o priveşte, în acelaşi timp, cu iubire şi fascinaţie. Şi de aceea, în mod paradoxal, imaginea megastarului nu are de suferit, dimpotrivă; dublată de imaginea femeii reale, capătă profunzime.

Christopher Ciccone a trăit 47 de ani în preajma uneia dintre cele mai celebre femei a vremurilor noastre. A crescut alături de Madonna şi ceilalţi patru fraţi ai lor, a fost apoi dansatorul ei de fundal, asistentul personal, costumierul, decoratorul, regizorul artistic, managerul ei de turneu. O cunoaşte perfect, iar extraordinarele lui confesiuni pe asta se bazează. Le-a scris ca formă de psihoterapie, de catharsis. Un detaliu cu importanţa lui în carte este că fratele Madonnei e gay. Totul despre concert pe Vodafone Best Music !

Fani ai Madonnei sau nu, cititorii au la dispoziţie o carte pasionantă. O carte-călătorie, un fel de „tur ghidat” în lumea vedetelor – căci pe lângă Madonna, protagonista, apar personaje precum Gwyneth Paltrow, Kate Moss, Demi Moore sau, cum altfel, Guy Ritchie. Ghidul, fratele gay al Madonnei, este un insider al acestei lumi despre care avem din presă, ca oameni obişnuiţi ce suntem, o imagine strălucitoare, dar în fond banală. Confesiunile lui Christopher Ciccone nuanţează la infinit lumea vedetelor, făcând-o să devină, în fine, cu adevărat interesantă.„Îi spunem lui Christopher „papa”, fiindcă totul trebuie să aibă sigiliul lui, să fie atestat de el.”

               – Madonna, Architectural Digest 

„Mulţi au întâlnit-o pe Madonna, dar ca s-o cunoşti cât de cât trebuia să-l cunoşti [pe Christopher]. Nu puteai să-l înţelegi pe unul din fraţi fără celălalt. Fiecare era latura întunecată a celuilalt.”

                     – Rupert Everett, Red Carpets and Other Banana Skins 

„La început, am sperat că scrierea acestei cărţi mă va ajuta să mă definesc pe mine însumi şi să mă delimitez în sfârşit de sora mea. Până la urmă, a fost o formă de catharsis. După ce am ajuns la o imagine de perspectivă asupra vieţii noastre, înţeleg şi accept, în fine, că un aspect al vieţii mele nu se va schimba niciodată: m-am născut ca fiul mamei mele, dar am să mor ca fratele surorii mele.”

– Christopher Ciccone

 

http://humanitas.ro/humanitas/viata-cu-sora-mea-madonna

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate