Romantic FM MENIU
Top cinci destinaţii europene ce merită vizitate
Recomandari

Top cinci destinaţii europene ce merită vizitate

13 Mai
Platforma de rezervări Tramline, citată de site-ul independent.co.uk, a întocmit o listă cu mai multe obiective turistice care merită atenția celor ce aleg să viziteze țări de pe bătrânul continent.
 
Acestea sunt:
 
Muzeul lui David Hasselhoff din Berlin
 
Dedicat actorului american David Hasselhoff, muzeul este destinaţia cel mai puţin apreciată din Europa, potrivit autorilor acestei liste, deși vedeta din Germania are un statut de simbol cultural în această țară. Actorul a susținut un concert în Berlin pe 31 decembrie 1989, la două luni după căderea Zidului Berlinului.

 
Sanctuarul plutitor al pisicilor, Amsterdam
 
Sanctuarul plutitor al pisicilor din Amsterdam (Da Poezenboot) reprezintă o construcţie pe apă care găzduieşte aproximativ 50 de pisici. Atracţia turistică este dedicată îngrijirii felinelor fără adăpost din oraş şi pe cele ale căror stăpâni nu le mai pot întreţine.
 
Mini-Europe, Bruxelles
 
Mini-Europe este un parc miniatural din oraşul belgian, situat la poalele unui alt monument celebru, clădirea Atomium. Parcul cuprinde 350 de modele în miniatură (scala 1:25) ale unor clădiri importante din statele membre ale Uniunii Europene.
 
Galeria de artă subterană din Stockholm
 
Dintre cele 100 de staţii de metrou din capitala Suediei, 90 au fost decorate cu picturi, sculpturi şi mozaicuri. Atracţiile artistice sunt reunite colectiv sub titulatura de ″galerie de artă subterană″. Ele mai sunt cunoscute şi ca "cea mai lungă galerie de artă din lume".
 
Muzeul alchimiştilor şi magicienilor de la Praga
 
Capitala Cehiei găzduiește un monument dedicat celor două categorii. Instituţia reprezintă atât o modalitate de documentare cu privire la istoria alchimiei, cât şi un spaţiu care dispune de un laborator (despre care se zvoneşte că ar fi aparţinut alchimistului Edward Kelley) şi de un local (în care băuturile sunt prezentate ca poţiuni).

Sursa: Mediafax.ro; foto: www.atlasobscura.com
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate