Romantic FM MENIU
"Sunetul muzicii", filmul care a salvat 20th Century Fox de la faliment
Recomandari

"Sunetul muzicii", filmul care a salvat 20th Century Fox de la faliment

5 Iunie

"The Sound of Music" este unul dintre cele mai populare și iubite filme din istoria cinematografiei, iar coloana sonoră a acestuia ajungea în fruntea clasamentului britanic al albumelor la 5 iunie 1965. A ocupat această poziție timp de zece săptămâni, iar în total, a petrecut în top peste 350 de săptămâni.
 
Pelicula se numără printre musicalurile care au adus cele mai mari încasări din toate timpurile industriei de la Hollywood.

 
Cu doi ani înainte ca filmul să debuteze pe Broadway, compania Paramount Pictures a cumpărat drepturile de ecranizare a poveștii familiei Von Trapp, cu intenția de a-i oferi rolul Mariei lui Audrey Hepburn. Actrița a refuzat însă oferta, iar Paramount a renunțat la proiect. Julie Andrews a primit, după acceptarea ofertei, suma de 225.000 de dolari.
 
"The Sound of Music"/"Sunetul muzicii" este considerat filmul care a salvat studioul 20th Century Fox de la faliment. Cu doi ani înainte de lansare, producția Cleopatra (1963) cu Elizabeth Taylor și Richard Burton în rolurile principale, a adus studiourile la ruină, după ce a încasat numai 66 de milioane de $ la un buget de 44 de milioane de $, suma fiind enormă pentru acea vreme.

 
Insitutul American de Film a cotat pelicula pe locul 4 în clasamentul celor mai bune 100 de musicaluri din istorie, iar cântecul "The Sound of Music" se află pe locul 10 în topul celor mai bune melodii din filme din istorie.
 
"Sunetul muzicii" a câştigat cinci premii Oscar în 1966, inclusiv pentru cel mai bun film, iar coloana sonoră, ce include melodii precum "Do-Re-Mi", "My Favourite Things",  "So Long, Farewell", "Maria" sau "Edelweiss", este una dintre cel mai bine vândute din toate timpurile, fiind premiată cu 12 discuri de platină. (Surse: Mediafax.ro, procinema.ro; foto: www.sound-of-music.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate