Romantic FM MENIU
"Regina Maria - un veac de inspiraţie"
Recomandari

"Regina Maria - un veac de inspiraţie"

13 Iunie
Expoziţia se va deschide miercuri, de la ora 19.00, în cadrul salonului expoziţional Constantin Baraschi din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) și are ca scop principal revalorizarea imaginii şi rolului jucat de Regina Maria în desăvârşirea Marii Uniri şi recrearea atmosferei de epocă, anunță Agerpres.
 
Organizată de Primăria Municipiului Bucureşti, expoziţia va cuprinde lucrări de artă contemporană inspirate de personalitatea Reginei Maria, ţinute evocatoare create de tineri designeri, precum şi obiecte de colecţie de epocă, cărţi rare, unele având chiar autograful reginei, fotografii originale cu Alteţa Sa, dar şi celebrele reclame realizate în epocă.
 
Creaţiile vestimentare, în număr de 100 de piese şi accesorii, sunt fie din colecţii private expuse în anul 2016 la Muzeul Naţional Cotroceni, fie colecţii ce vor fi prezentate în premieră. Astfel, se vor expune porturi tradiţionale ţărăneşti din perioada 1900 - 1930, cu înaltă valoare etnografică şi estetică, în stilul celor purtate de Regina Maria.
 
Expoziţia va fi deschisă până pe 19 iunie, zilnic, între orele 10.00 - 19.00. (Sursa: Agerpres; Foto: www.national.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate