Romantic FM MENIU
Muzica yoga este benefică pentru sănătatea inimii
Recomandari

Muzica yoga este benefică pentru sănătatea inimii

29 August
Aceasta este concluzia unui studiu efectuat în India, prezentat la congresul Societăţii Europene de Cardiologie desfăşurat în Munchen, citat de Press Association.
 
Cercetarea a descoperit că nivelul de anxietate a scăzut semnificativ în cazul participanţilor expuşi la muzică yoga şi a crescut dacă subiecţii au ascultat muzică pop sau şi-au petrecut timpul în linişte.
 
De asemenea, participanţii la studiu au prezentat o stare de spirit mai bună după ce au ascultat muzică yoga în comparaţie cu efectele muzicii pop sau ale liniştii.
 
La cercetare au participat 149 de persoane sănătoase care au luat parte la trei sesiuni desfăşurate timp de mai multe nopţi.
 
Prima sesiune a constat în ascultarea înainte de culcare a muzicii yoga, relaxantă sau meditativă, iar cea de-a doua în muzică pop cu ritmuri constante. În cea de-a treia sesiune participanţii au stat în linişte.
 
Pe parcursul fiecărei sesiuni, variabilitatea ritmului cardiac a fost măsurată timp de cinci minute înainte de începerea muzicii sau a perioadei de linişte, timp de zece minute în timpul muzicii sau a perioadei de linişte, dar şi timp de cinci minute după ce muzica se oprea.
 
În plus, nivelurile de anxietate au fost evaluare înainte şi după fiecare sesiune cu ajutorul scalei de anxietate Goldberg. Nivelul sentimentului pozitiv a fost măsurat subiectiv după fiecare sesiune utilizând o scală vizuală analogică.
 
Şi alte cercetări au demonstrat anterior efectul benefic al muzicii asupra nivelul de anxietate în cazul pacienţilor cardiaci. Însă, studiile cu privire la efectele muzicii asupra inimii în cazul subiecţilor sănătoşi au produs rezultate inconsecvente, parţial deoarece nu s-a menţionat la ce gen de muzică au fost expuşi participanţii, notează Press Association. (Sursa: Agerpres.ro; foto: www.national.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate