Romantic FM MENIU
Micul Paris împlinește azi 559 de ani
Recomandari

Micul Paris împlinește azi 559 de ani

20 Septembrie
Pe 20 septembrie, Bucureștiul împlinește 559 de ani de la prima atestare documentară din 1459, de către domnitorul Vlad Țepeș.  
 
În cele peste cinci secole de viață, orașul care a avut parte atât de perioade înfloritoare cât și de decădere, încă fascinează și ocupă locuri onorabile în multe topuri. 
 
De exemplu, Bucureștiul figurează pe locul patru în rândul capitalelor europene ca densitate a populaţiei, după Paris, Londra şi Atena, cu aproape 10.000 de locuitori pe kilometru pătrat. 
 
Bucureștiul este un oraș încărcat de istorie care ascunde o mulțime de secrete. Foarte puțini știu cum arată de fapt Capitala... de sub Capitală. Pe lângă partea văzută, orașul are o adevărată rețea de tuneluri secrete întinsă pe zeci de km. 
 
Prima rețea de catacombe din București a apărut încă din secolul al VIII-lea și a fost construită de către negustorii și boierii care voiau să își protejeze avuțiile de tâlharii care atacau orașul. O zonă în care tunelurile secrete se găsesc la tot pasul este formată între trei mari puncte strategice din Bucureștiul vechi: Cișmigiu, Centrul Vechi și Mitropolie. 
 
Catacombele sunt întinse pe o distanță impresionantă: De la Curtea Veche poți străbate Bucureștiul spre Dealul Mitropoliei și mănăstirea Antim, spre Cișmigiu, de-a lungul străzii Schitu Magureanu, apoi spre Cotroceni plus mai multe ramificații spre Gară de Nord și Bellu. 
 
Primul drum din București, Drumul de Lemn, a fost de fapt actuală Calea Victoriei. În trecut, stradă era pavată cu trunchiuri de copaci. Primele drumuri din București pavate cu piatră de rău se amenajează în 1661. 
 
Bucureștiul este menționat în multe clasamente, unul dintre acestea se referă la cele mai ieftine metropole ale lumii și Capitala noastră este singurul oraş din Europa care apare în topul celor mai ieftine zece oraşe din lume. 
 
Bucureştiul este pe locul 9 în topul ce cuprinde metropole din Siria, India şi Venezuela. De aceea, tot mai mulţi turişti străini vin anual în Capitală. La polul opus este Singapore, unde maşinile au cele mai mari prețuri, iar preţul mediu al unei sticle de vin este 23 de dolari. (Siursa: antena1.ro; foto: de.fanpop.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate