Romantic FM MENIU
Lisabona a devenit „Capitală Verde Europeană“, alături de Oslo și Lahti
Recomandari

Lisabona a devenit „Capitală Verde Europeană“, alături de Oslo și Lahti

30 Iulie
Oslo, Lisabona şi Lahti au primit recent titlul de „Capitală Verde Europeană” în cadrul unui concurs organizat de Comisia Europeană. 
 
Orașul Oslo impresionează prin abordarea holistică, îngrijindu-se de mai multe domenii, printre care: biodiversitate, transport public, sănătatea cetăţenilor. 
 
Pentru anul 2020, capitala Portugaliei, Lisabona, a fost aleasă pentru a pune în valoare strategia de îmbunătăţire a calităţii vieţii cetăţenilor şi turiştilor.
 
Dezvoltarea transportului public electric (tramvai, maşini electrice, biciclete electrice), performanţa în reducerea pierderii apei din sistemul public şi a refolosirii ei pentru irigaţii sau curăţenie stradală şi accentul pus pe implicarea locuitorilor în misiunea de a face din Lisabona un oraş sustenabil, i-au adus titlul de Capitală Verde Europeană. 
 
Un alt oraş apreciat pentru eforturile sale de a contribui la sănătatea locuitorilor este Lahti (Finlanda), care, din 1997 a început să lucreze la îmbunătăţirea calităţii aerului, obişnuind companii locale să o monitorizeze şi să contribuie la creşterea ei. 
 
99% dintre cetăţeni locuiesc la maxim 300 m distanţă de un spaţiu verde urban, iar politicile de reciclare sau de includere a cetăţenilor în dezvoltarea sustenabilă a oraşului au contribuit la obţinerea titlului de oraş verde. 
 
Din anul 2010, când a luat naştere acest proiect, alte nouă oraşe au fost premiate pentru eforturile privind sustenabilitatea. Dintre acestea, cele mai vizitate de către turiştii români sunt Stockholm (2010), Hamburg (2011), Nantes (2013) şi Copenhaga (2014). 
 
Din 2015 a luat naştere „The European Green Leaf Award”, o competiţie similară adresată oraşelor mai mici, iar printre cele premiate se numără: Limerick (Irlanda) şi Mechelen (Belgia) - 2020; Cornellà de Llobregat (Spania) şi Horst aan de Maas (Olanda) - 2019; Torres Vedras (Portugalia) - 2015. 

(Sursa: adevarul.ro; foto: www.legalmondo.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate