Romantic FM MENIU
FILME ISTORICE LA RASNOV
Recomandari

FILME ISTORICE LA RASNOV

1 Septembrie

Filme istorice vechi si noi, expozitii, lansari de carte cu subiecte istorice, petrecere si seminar cu tema "Cetatea ca patrimoniu in pericol", toate acestea vor avea loc la Rasnov, intre 4 si 6 septembrie 2009, in cadrul primei editii a Festivalului de Film Istoric de la Cetatea Rasnov.

Pelicule precum "Nascuti la comanda. Decreteii" de Florin Iepan si "A fost sau n-a fost" al regizorului Cornel Porumboiu se numara printre productiile ce vor fi prezentate. Filmele proiectate in festival vor fi impartite in trei sectiuni - Spada, Secera si Ciocan.

La prima sectiune vor fi vizionate productii filmate la Rasnov.

Secera va cuprinde filme istorice cu subiecte comuniste, premiate la Cannes ( Padurea Spanzuratilor a obtinut premiul pentru regie, in 1965), iar Ciocanul aduna sub semnul sau filme documentare .

De la Festival nu vor lipsi nume precum Liviu Ciulei, Cristian  Mungiu, Sergiu Nicolaescu si nici filmele lor: "Padurea Spanzuratilor" (Liviu Ciulei), "4 Luni, 3 Saptamani si 2 Zile" (Cristian Mungiu) sau "Dacii" (Sergiu Nicolaescu).
Festivalul de Film Istoric de la Rasnov vine sa marcheze 20 de ani de la evenimentele petrecute in 1989.

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate