ankara escort bayanlar
Dragana Radakovic, invitată specială în spectacolul „Turandot" de pe scena Operei Naţionale Bucureşti | Romantic FM
Romantic FM MENIU
Dragana Radakovic, invitată specială în spectacolul „Turandot" de pe scena Operei Naţionale Bucureşti
Recomandari

Dragana Radakovic, invitată specială în spectacolul „Turandot" de pe scena Operei Naţionale Bucureşti

28 Octombrie
Opera Națională București prezintă joi, 31 octombrie 2019, ora 18:30 opera semi-stage „Turandot” de Giacomo Puccini. Regia poartă semnătura lui Ștefan Neagrău, scenografia a fost realizată de Viorica Petrovici, iar conceptul video de către Andreea Bițulescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.
 
Pentru această reprezentație publicul spectator o va putea urmări pe soprana Dragana Radakovic în rolul Turandot.
 
„Turandot” este o operă în trei acte compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de
Giuseppe Adami și Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecția lui Carlo Gozzi „1001 de zile” (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care
Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano.
 
Premiera mondială a avut loc în data de 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. În timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul a întrerupt spectacolul la momentul din partitură până unde compusese Puccini și a spus: „în acest moment, maestrul a pus jos pana”. După un moment de tăcere în sală, de la balcon s-a auzit: „Viva Puccini!” urmat de ovațiile publicului.
 
Opera lui Puccini a devenit de-a lugul timpului cunoscută în întreaga lume pentru
 „Nessun dorma”, aria celebră din actul final intrpretată de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile.
 
Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10:00 - 13:00 și 14:00 - 19:00).

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate