Romantic FM MENIU
Artfestin european la Făgăraș!
Recomandari

Artfestin european la Făgăraș!

23 Iulie
Primăria Municipiului Făgăraș si Asociația Culturală ArtRaising au plăcerea să anunțe a doua ediție a festivalului Artfestin Făgăraș - un festin cultural cu arome europene - între 9 și 11 august 2019.

“Ne bucurăm sa aducem Artfestin, și în acest an, aproape de iubitorii de cultură din Țara Făgărașului si de pretutindeni. Sperăm ca publicul să participe in număr cat mai mare la cele trei zile de film, teatru, carte, muzică, activitați sportive și pentru copii. Festivalul va prilejui intâlniri cu personalități precum Ivan Patzaichin, Marcel Iureș, Eugen Ovidiu Chirovici, intr-un adevărat festin cultural gazduit de Cetatea Făgărașului”, a spus Gheorghe Sucaciu, Primarul Municipiului Făgăraș.

“Dacă anul trecut ne-am concentrat pe filmele americane clasice, în acest an am ales ca temă filmul european, si vom prezenta unele dintre cele mai bune pelicule, premiate la marile festivaluri europene. ArtFestin evoluează, astfel, catre un “mélange” cultural cu arome europene, unit in diversitatea sa de pasiunea pentru frumos. Vă asteptam pe toți, cu mic și mare, sa umpleți sala de cinema, de teatru și să nu ratați intalnirile cu invitații nostri”, a spus Irina-Margareta Nistor, directorul artistic al festivalului și Presedinta Asociației Culturale ArtRaising.

Proiecțiile speciale ale acestei ediții sunt: “Parking”, în regia lui Tudor Giurgiu, “Leto/O vara rock and roll”, “Cold War/Razboiul rece”, “Everybody knows / “Toată lumea vorbește”, ” Woman at War/”Femeie în razboi”.

Cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene in România, vor fi proiectate cinci scurt metraje regizate de cineaști europeni, reunite țn cadrul campaniei EUandME, ce prezintă o colecție de povești emoționante care ne dezvăluie ce face Europa pentru fiecare cetățean al său: “La Cle”/”Cheia” (FR), “The Living Hostel”/”Pensiunea vie” (GER), “The Loner”/”Singuraticul” (PL), “The Shape”/”Forma” (BE) si "New World Symphony"/"Noua simfonie mondială" (RO). Scurt metrajele vor fi proiectate vineri, 9 august, la ora 21:00, pe ecranul montat in fața cetății.

Festivalul readuce Teatrul Act în Făgăraș cu spectacolul „Moș Nichifor”, în interpretarea lui Marcel Iureș si a Ruxandrei Maniu, regia Alexandru Dabija, după „Moș Nichifor Coțcariul” de Ion Creangă. Lansat recent, spectacolul continuă seria pieselor de succes oferite de Teatrul Act, care revalorizează texte clasice de Ion Creangăîintr-o formula unică. „Mos Nichifor” va avea o singura reprezentație in Festival, in seara de 9 august, la Casa de Cultură.   
Spectacolul  „Dosarul Brâncoveanu sau cum am devenit sfânt”, de Adrian Iclenzan și Laurențiu Blaga, regie Mihai Lungeanu, în interpretarea lui Mihai Ghiurițan, se va juca sambată, 10 august, in Cetatea Făgăraș. Un “one man show” bazat pe un text dramatic, recomandat iubitorilor de teatru.
Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23” revine la Artfestin cu proiectul Rowmania - popularele competiții de canotci insuflețite de Ivan Patzaichin - la care publicul este asteptat sa participe sâmbată, 10 august, începand cu ora 10:00. Competiția vor fi precedată de o conferință de presă, la care Rowmania va prezenta și detaliile campaniei „Apele Unite ale României (AUR)” – un demers national de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber. Însoțită de un atelier mobil de construcție de canotci, campania AUR are ca scop angrenarea comunităților într-un exercițiu de descoperire, prețuire și protejare a apelor care le traversează si de valorizare a peisajului urban riveran.

O întâlnire de neratat a acestei ediții va fi cea cu scriitorul și jurnalistul Eugen Ovidiu Chirovici. După succesul de care s-a bucurat in întreaga lume, cu scrierile sale în limba engleza, Eugen Ovidiu Chirovici revine în orasul său natal, pentru o discuta cu cititorii, despre carte, film și proiectele sale, intr-un eveniment moderat de Irina-Margareta Nistor.

Muzica va fi prezentă la Artfestin Fagaras cu două concerte de excepție: trupa “Celelalte Cuvinte” si Foley’Alla, un proiect cine-muzical unic, tălmacit de Irina-Margareta Nistor.

Intrarea la toate evenimentele este liberă, în măsura locurilor disponibile. Accesul la piesele de teatru se face pe bază de invitații, care vor putea fi ridicate de la secretariatul Casei de Cultură Făgăraș, începând cu 1 august, până la data desfășurării evenimentului.

Programul complet al festivalului și detalii suplimentare despre evenimente pot fi găsite pe pagina de Facebook ArtFestin Făgăraș: https://m.facebook.com/ArtFestinFagaras/.

ArtFestin Făgăraș este un proiect inițiat de Asociația Culturală ArtRaising și susținut de Primăria Municipiului Făgăraș, cu sprijinul Casei de Cultură.

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate