Romantic FM MENIU
18 iulie, Ziua internaţională Nelson Mandela
Recomandari

18 iulie, Ziua internaţională Nelson Mandela

18 Iulie
Ziua internaţională Nelson Mandela este sărbătorită în fiecare an, la 18 iulie, ziua în care s-a născut primul preşedinte al Africii de Sud, un luptător în numele democraţiei, al libertăţii şi drepturilor omului.
 
Organizaţia Naţiunilor Unite solicită oamenilor din întreaga lume să marcheze Ziua internaţională Nelson Mandela, c[ăci toată lumea are responsabilitatea de a schimba lumea în bine, iar Ziua Mandela este o ocazie în plus. 
 
În 2018, Ziua internaţională Nelson Mandela marchează 100 de ani de la naşterea primului preşedinte al Africii de Sud, libere, ales în mod democratic. Centenarul este un bun prilej de a reflecta asupra moştenirii pe care a lăsat-o această personalitate marcantă a lumii, al cărei sfat a fost ''să facem din această lume un loc mai bun''.
 
Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a instituit ziua de 18 iulie drept Ziua internaţională Nelson Mandela, în noiembrie 2009, în semn de recunoaştere a contribuţiei fostului preşedinte sud-african la cultivarea păcii şi a libertăţii.

A fost pentru prima dată când Organizaţia Naţiunilor Unite a desemnat o zi în onoarea unei persoane.
(Sursa: Agerpres.ro; Foto: www.dnaindia.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate