Romantic FM MENIU
15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale
Recomandari

15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale

15 Ianuarie
În ziua dedicată culturii naționale, ziua când se împlinesc 169 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, Academia Română a pregătit lansarea în premieră a aplicației pentru mobil: "Mihai Eminescu, întreaga operă".
 
Noua aplicație pentru mobil va fi disponibilă, în regim gratuit şi într-un format compatibil cu telefoanele inteligente, în magazinele App Store şi Google Play, precizează Academia Română.
 
Potrivit mediafax.ro, "Academia Română şi-a asumat urgenţa refacerii punţilor dintre marii întemeietori ai culturii române moderne şi societate, idee asumată de către echipa de proiect. Astfel, aplicaţia «Mihai Eminescu, întreaga operă» pentru telefoanele inteligente reprezintă a doua mare relansare a Operei eminesciene după seria tipărită de-a lungul ultimului secol de către Academia Română. În România, în momentul de faţă, peste jumătate dintre locuitori utilizează terminale telefonice inteligente, marea majoritate a acestora fiind tineri", se arată în comunicat.
 
Aplicaţia "Mihai Eminescu, întreaga operă" pentru telefoanele cu sisteme de operare Android şi iOS are ca scop apropierea celor mai tineri de "omul deplin al culturii române" prin intermediul tehnicilor de comunicare moderne. 
 
În acelaşi timp, opera este utilă şi persoanelor de specialitate, punând la dispoziţia acestora un bogat instrumentar bio-bibliografic, susţin realizatorii programului. (Sursa, foto: a1.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate