Romantic FM MENIU
Ziua Country Music
Noutati

Ziua Country Music

17 Septembrie
International Country Music Day a fost stabilită în anul 1950 şi este sărbătorită în fiecare an la data de 17 septembrie.
 
Muzica country este unul dintre cele mai populare și îndrăgite genuri muzicale din lume care provine din sudul SUA. 
 
În această zi, în diverse lucuri de pe glob, oameni de toate vâstele își pun pălăriile și cizmele de cowboy, îmbracă cea mai frumoasă pereche de jeans și participă la concerte și festivaluri unde se ascultă muzică, se dansează și se celebrează stilul. 
 
Country music își are originea în muzica irlandeză, dar este însoțit și de influențe din alte genuri, precum Bluegrass, blues sau gospel. Imigranții din sudul Mulților Apalași au adus cu ei muzica și instrumentele din Europa timp de aproape 300 de ani. 
 
De la primele interpretări firave în jurul focului de tabără, la bogăția dată de îmbinarea elementelor din jazz, swing, blues și rock&roll, de la câteva note pe vioară sau banjo la complexitatea instrumentală de pe marile scene ale concertelor din zilele noastre, muzica country fost "introdusă în lume ca fenomen sudic".
 
Cei mai mulți specialiști vorbesc însă de apariția muzicii country în anul 1927, când Victor Records a semnat cu Jimmie Rodgers și The Carter Family, considerați adevărații părinți ai stilului.  
 
Primele înregistrări ale unor piese interpretate la vioară apar la sfârșitul anilor 1910, dar de abia în deceniul următor genul country prinde puteri, pentru a deveni de sine stătător. 
 
Prima înregistrare comercială a unei piese country a fost făcută în 1922 de Eck Robertson, sub sigla Victor Records. Vernon Dalhart a lansat primul hit național în 1924, ”Wreck of the Old ”97”.

 
(Sursa: publimix.ro; foto: www.daysoftheyear.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate