Romantic FM MENIU
 Un veteran de război l-a depăşit pe Ed Sheeran în topurile muzicale
Noutati

Un veteran de război l-a depăşit pe Ed Sheeran în topurile muzicale

31 Mai
Jim Radford cântă o piesă simplă, dar emoţionantă, ”The Shores of Normandy” (”Malurile Normandiei”), despre un bărbat care ”a ajuns la porţile iadului” şi ”a murit pe nisipul îmbibat cu sânge”. 

 
Cântecul a fost lansat în urmă cu o săptămână şi se află înaintea hit-ului ”I Don’t Care”, interpretat de artiştii Ed Sheeran şi Justin Bieber, scrie Daily Mail, citat de Mediafax.


Radford este cel mai tânăr veteran din cel de-al Doilea Război Mondial. El a fost inspirat să cânte despre Ziua Z de experienţele trăite pe 6 iunie 1994, în timpul bătăliei pentru Normandia (Franţa), dusă de Aliaţi contra naziştilor. Radford avea pe atunci doar 15 ani.
 
”Sunt încântat. Niciodată nu am visat că o să ajung pe primul loc în topuri”, a spus bătrânul, care îşi doreşte să vândă cât mai multe discuri, pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru construirea unui monument dedicat celor 22.442 de britanici care au murit în Ziua Z.
 
”Vreau ca toţi să-și aducă aminte despre oamenii aceştia buni. Ei merită să fie onoraţi şi amintiţi. Îmi aduc aminte cum le zăceau corpurile în apa mării, după ce au fost împuşcaţi de nazişti. (...) Încă le pot vedea feţele”, a spus bătrânul, potrivit Daily Mail.
 
Ziua Z este un termen folosit în limbajul militar pentru a desemna operaţiunea de declanşare a unei ofensive armate, în Normandia, pe 6 iunie 1944. Normandia regiune aflată în nord-vestul Franţei, ocupată, până la momentul atacului, de nazişti. (Foto: www.bbc.co.uk)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate