Romantic FM MENIU
"The Greatest Showman", cel mai bine vândut album din 2018
Noutati

"The Greatest Showman", cel mai bine vândut album din 2018

15 Martie
Discul a dominat clasamentele muzicale din întreaga lume, potrivit Press Association. Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice (IFPI) a confirmat că albumul "The Greatest Showman" a devansat vânzările celorlalte materiale discografice lansate anul trecut.
 
Albumul care conţine coloana sonoră s-a aflat timp de 24 de săptămâni consecutive în fruntea topurilor muzicale britanice, depăşind recordul deţinut de cântăreaţa Adele în ceea ce priveşte numărul de săptămâni pe prima poziţie după anul 2001.
 
"O dată cu filmul, coloana sonoră a obţinut un succes la scară globală", a spus directoarea executivă a IFPI, Frances Moore.

 
Albumul a ajuns pe prima poziţie în Australia, SUA şi Japonia.
 
Prezenţa actorului Hugh Jackman în fruntea distribuţiei peliculei a contribuit la succesul materialului discografic.

 
"Answer" şi "Tears", albumele trupei sud-coreene BTS, s-au clasat pe a doua, respectiv a treia poziţie în clasamentul celor mai bine vândute discuri. 
 
Discul cântăreţei Lady Gaga, "A Star Is Born", s-a aflat pe locul al patrulea în topul celor mai bine vândute albume, urmat de "Mon Pays C'est L'amour" al vedetei franceze Johnny Hallyday, decedat în 2017.
 
Locul al şasea este ocupat de britanicul Ed Sheeran, cu albumul "Division", în timp ce pe locul al şaptelea se află trupa Queen, cu "Bohemian Rhapsody".
 
Albumul "Beautiful Trauma" a artistei Pink, "Kamikaze", semnat de Eminem, şi o altă coloană sonoră, "Mamma Mia! Here We Go Again", completează ultimele locuri ale topului cu cele mai bine vândute zece discuri din 2018.
 
Clasamentul global al albumelor realizat de IFPI este alcătuit pe baza cifrelor referitoare la vânzările la nivel mondial ale materialelor discografice în format fizic şi digital. (Sursa: Agerpres.ro; foto: YouTube.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate