Romantic FM MENIU
"The Band´s Visit" este cel mai bun musical de pe Broadway
Noutati

"The Band´s Visit" este cel mai bun musical de pe Broadway

11 Iunie
Spectacolul "The Band's Visit" a obținut nu mai puțin de zece premii Tony în cadrul galei ce a avut loc duminică seara, la New York.
 
Din cele 11 categorii la care fusese nominalizat, "The Band's Visit" a primit 10 trofee, la categorii precum „cea mai bună regie a unui musical” - David Cromer, „cel mai bun actor într-un musical” - Tony Shalhoub, „cea mai bună actriţă într-un musical” - Katrina Lenk, şi „cea mai bună muzică originală” - David Yazbek.
 
"The Band's Visit", un spectacol despre un grup de muzicieni egipteni care ajung dintr-o eroare într-un mic oraş israelian, s-a impus și la categoriile "cel mai bun libret", "cea mai bună coloană sonoră", "cel mai bun regizor de musical", "cea mai bună orchestraţie", "cel mai bun design de sunet" şi "cele mai bune lumini".
 
Glenda Jackson şi Andrew Garfield au câştigat premiile principale de interpretare, iar rockerul Bruce Springsteen a primit un premiu Tony special. 
 
O nouă dramatizare a piesei dramatice despre SIDA "Angels in America" a obținut un premiu Tony la categoria "cea mai bună reluare a unui spectacol de teatru", iar "Once On This Island" a câștigat la categoria "cea mai bună reluare a unui musical".
 
"Harry Potter and the Cursed Child", o producţie cu încasări record de 69 de milioane de dolari şi o intrigă plasată la 19 ani după evenimentele relatate în ultimul volum din seria literară "Harry Potter", a câştigat şase premii Tony, inclusiv la categoriile "cel mai bun spectacol nou" şi "cel mai bun regizor".
 
Andrew Garfield a fost desemnat cel mai bun actor într-un spectacol de teatru, graţie evoluţiei sale din "Angels in America", un show care i-a adus lui Nathan Lane cel de-al treilea premiu Tony din carieră, după ce l-a interpretat pe avocatul conservator Roy Chon, care moarte din cauza SIDA.
 
Glenda Jackson, în vârstă de 82 de ani, a revenit pe Broadway după o pauză de 30 de ani, a fost desemnată cea mai bună actriţă pentru rolul  din "Three Tall Women", de Edward Albee.
 
Laurie Metcalf a câştigat al doilea premiu Tony din carieră, interpretând o versiune mai tânără a personajului jucat de Glenda Jackson în "Three Tall Women".
 
Actriţa Chita Rivera şi compozitorul şi impresarul britanic Andrew Lloyd Weber au fost recompensaţi cu premii Tony pentru întreaga carieră. 
 
Actorul şi scenaristul John Leguizamo a plecat acasă cu un premiu Tony special pentru spectacolul one-man show "Latin History for Morons".
 
Premiile Tony recompensează excelenţa din domeniul producţiilor teatrale puse în scenă pe Broadway.
 
(Surse: Reuters, Agerpres.ro; Foto: newsini.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate