Romantic FM MENIU
SERGE GAINSBOURG, INTERZIS LA AFIS
Noutati

SERGE GAINSBOURG, INTERZIS LA AFIS

21 Noiembrie

Afisul unui film despre viata cantaretului francez  Serge Gainsbourg a fost interzis in statiile de metrou pariziene, pentru ca actorul care-l interpreteaza pe artist apare fumand, informeaza site-ul lexpress.fr.

Interdictia vine din partea Metrobus, regia publicitara a Regiei Autonome de Trasnporturi Paris (RTAP), care a decis sa aplice legea Envin, din 1991, ce interzice orice fel de promovare a tutunului. Astfel, regia a refuzat amplasarea afiselor care il reprezinta pe actorul Eric Elmosnino, in rolul lui Gainsbourg.

Reprezentantii One World Films, compania care s-a ocupat de productia si distributia lungmetrajului, au declarat ca decizia Metrobus reprezinta "o denaturare a reprezentarii unuia dintre monumentele muzicii franceze".

"Dat fiind ca nu ni s-a dat nicio indicatie ca pe afis sa nu apara nicio tigara si in conditiile exceptiilor care au fost introduse la lege, ne-am asteptat la o oarecare bunavointa", se arata intr-un comunicat al One World Films.

Pe de alta parte, realizatorul filmului, Joann Safr, a declarat ca refuzul de a expune afisele filmului la metrou sunt "o insulta la adresa creatiei artistice". Producatorul filmului, Marc Du Pontavice, s-a declarat la randul lui stupefiat de cenzura.

El a spus ca argumentele Metrobus nu sunt solide si a comparat decizia companiei cu "dictatura sovietica". Gainsbourg era cunoscut drept un fumator aprig, tigara devenind aproape o extensie a corpului sau.

Campania de promovare a filmului va incepe la 15 decembrie.

Cazul afisului filmului despre Gainsbourg nu este o premiera in Franta. Afisul unei expozitii de fotografii cu Jacques Tati si ulterior afisul filmului "Coco avant Chanel" au fost supuse unor tratamente similare de catre reprezentantii RATP, tot din cauza tigarilor. foto:waxx-music.com

   

 

 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate