Romantic FM MENIU
"RocketMan360" - primul film românesc VR în selecția oficială Sundance 2019!
Noutati

"RocketMan360" - primul film românesc VR în selecția oficială Sundance 2019!

7 Decembrie
Suntem bucuroși să anunțăm selecția oficială a filmului "RocketMan360" în programul Sundance Film Festival 2019, una dintre cele mai importante competiții de film independent, unde sunt înscrise proiecte de pe toate continentele.
 
În ediția de anul acesta sunt prezente 9 proiecte in secțiunea VR, RocketMan360 fiind singurul film selectat din Europa. Este pentru prima dată când un proiect romanesc aflat pe un sector cu o dinamică continuă, cel de realitate virtuală, participă la Sundance, selecția fiind dublată și de participarea la forumuri și ateliere de coproducție.
 
"Când m-am hotărât să fac cel de-al doilea film 360, mi-am propus să reușesc să creez emoție. Am vrut să spun o poveste în care spectatorul să reușească să treacă peste noutatea tehnologică și să fie complet imersat în poveste. Această experiență oferă spectatorului  ocazia de a se afla în mijlocul acțiunii. " - Millo Simulov, regizor

Festivalul de Film Sundance este un eveniment ce conectează publicul larg cu artiști creativi, cu multă imaginație și idei noi, având ca scop construirea unei comunități dedicate producțiilor independente. 
 
Festivalul are o secțiune destinată tehnologiilor media - New Frontier - unde se vor prezenta filme, proiecte și instalații VR, AR, MR si AI.
 
"Rocket Man360" este o producție SPIDER Group. Povestea construită în 360 de regizorul Millo Simulov este o experiență vizuală imersivă, un mix captivant între tehnologie și storytelling. 
 
Actorii în rolurile principale sunt Anghel Damian si Monica Odagiu, scenariul este scris de Filip Columbeanu și Millo Simulov, producător Gabriela Hiriț, edit Andreea Șerpe, scenografie Gabi Ranete.
 
„Trip to Mars. And dreams of Earth”
 
O capsulă de ultimă generație, un peisaj uluitor, o listă de provocări și o miză mondială. RocketMan360 spune povestea unui astronaut pregătit pentru o misiune nobilă și periculoasă: colonizarea planetei Marte, viitoarea casă a omenirii. Cu câteva minute înainte de a decola acesta primește un film 360 de la iubita lui prin care pătrundem în lumea celor doi. 
 
Vara aceasta, "RocketMan360" a participat la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), într-o capsulă futuristă, o construcție de tip Sci-Fi ce permite ca fimul să fie vizionat prin ochelari VR de mai mulți spectatori simultan. Publicul prezent a trăit povestea la intensitate maximă cu ajutorul tehnologiei Samsung Gear VR și a avut parte de experiența unică de a vedea un altfel de film. Partenerul showcase-ului de la TIFF și susținător al acestui proiect inovator a fost Samsung.
 
"RocketMan360" este recunoscut internațional și datorită participării și premiilor obținute la diferite festivaluri: Calcutta International Cult Film Festival - Gold Award, Virgin Spring Cinefest,- Gold Award, KremFest Virtual Reality - Official Selection, 360 Film Festival Paris - Official Selection, Golden Galaxy Awards - Best Virtual Reality Video.
 
Millo Simulov este deja pionier al noilor tehnologii și al aplicării diverselor tehnici speciale în proiecte de film și publicitate. În 2012 lansează "Kiddo", primul film interactiv din România, unde publicul poate schimba firul narativ în funcție de preferințe. În 2016 apare "Escape", primul film de ficțiune VR din România, unde datorită soluțiilor tehnice utilizate, spectatorul intră direct în pielea personajului principal și vede acțiunea prin ochii acestuia.
 
La  sfârșitul lunii ianuarie, "RocketMan360" va ateriza peste ocean, la Sundance Film Festival, ce se va desfășura în perioada 24 ianuarie - 03 februarie 2019. 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate