Romantic FM MENIU
"New Horizons", noua piesă lansată de Brian May, va fi difuzată în premieră la centrul de control NASA
Noutati

"New Horizons", noua piesă lansată de Brian May, va fi difuzată în premieră la centrul de control NASA

27 Decembrie
Este prima piesă a muzicianului după o pauză de 20 de ani, fiind un omagiu adus misiunii sondei New Horizons și urmând a fi difuzată în premieră pe 1 ianuarie, la centrul de control NASA din Maryland, SUA.

Noul single aduce împreună cele două mari pasiuni ale chitaristului: astronomia și muzica. Brian May are un doctorat în astrofizică finalizat în 2007 la Imperial College din Londra, este implicat și în derularea misiunii New Horizons, fiind colaborator științific al NASA.
 
Premiera piesei va marca un moment istoric: sonda New Horizons (NH), lansată pe 19 ianuarie 2006, se va întâlni cu un Kuiper Belt Object (KBO) izolat denumit Ultima Thule, mult dincolo de Pluto, spre granițele Sistemului Solar.
 
Iată ce spune Brian May despre "New Horizons": "M-a inspirat ideea că acesta este cel mai îndepărtat loc în care omul a ajuns până acum."
 
"Acest proiect m-a energizat așa cum niciun altul nu a făcut-o până acum. Pentru mine, a fost o provocare să îmbin două laturi ale vieții mele - astronomia și muzica. Alan Stern, inițiatorul acestei incredibile misiuni NASA, a fost cel care ”a aruncat mănușa” în luna mai. M-a întrebat dacă aș putea veni cu o piesă tematică pentru Ultima Thule [nume generic pentru un loc îndepărtat, situat dincolo de lumea cunoscută] care ar putea fi pusă pe fundal în momentul în care sonda New Horizons se întâlnește cu acest Kuiper Belt Object (KBO). M-a inspirat ideea că acesta este cel mai îndepărtat loc în care omul a ajuns până acum. Va fi fără îndoială cel mai îndepărtat obiect pe care îl vom putea vedea de aproape, prin intermediul imaginilor pe care nava spațială le va transmite către pământ.

Pentru mine, asta rezumă dorința neostenită a spiritului uman de a înțelege universul pe care îl populează.
 
Toți cei care s-au implicat cu atât de multă energie în această misiune, de la debutul proiectului din ianuarie 2006, vor simți că sunt efectiv în acel mic, dar intransigent vehicul - de mărimea unui pian cu coadă - în momentul în care va avea loc această spectaculoasă întâlnire.
 
Și prin ”ochii” acestui vehicul vom începe să învățăm, pentru prima oară, din ce este făcut un Kuiper Belt Object. Și vom culege informații prețioase despre cum s-a născut sistemul nostru solar", a declarat Brian May. (Foto: www.express.co.uk)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate