Romantic FM MENIU
MUNGIU, AMBASADORUL FILMULUI EUROPEAN
Noutati

MUNGIU, AMBASADORUL FILMULUI EUROPEAN

21 Noiembrie

Regizorul Cristian Mungiu se numara printre ambasadorii filmului european, alesi de Academia Europeana de Film (EFA), anunta Mediafax.

Alaturi de Mungiu, ambasadorii filmului european sunt, anul acesta, actrita spaniola Belen Rueda, actrita portugheza Maria de Medeiros, actorul german Moritz Bleibtreu ("Der Baader Meinhof Complex" de Uli Edel),  Stephen Daldry, regizorul filmului "Cititorul/ The Reader", actorul danez Mads Mikkelsen, actorul italian Kim Rossi Stuart, actrita olandeza Johanna ter Steege, actorul polonez Maciej Stuhr precum si scenaristul si regizorul bosniac Danis Tanovic. 

Considerate Oscarurile europene, aceste distinctii sunt decernate anual de Academia Europeana de Film celor mai bune productii cinematografice europene realizate in anul precedent.

Ambasadorii filmului european sunt alesi dintre personalitatile cinematografiei si au ca sarcina promovarea filmului european.

Moritz Bleibtreu, Stephen Daldry, Johanna ter Steege si Maciej Stuhr se vor numara printre invitatii speciali ai ceremoniei de decernare a premiilor Academiei Europene de Film, care va avea loc pe 12 decembrie, in Germania.
  

La editia din acest an a premiilor EFA   a fost nominalizata, la categoria "descoperirea europeana a anului", si coproductia romano-britanica "Katalin Varga", in regia lui Peter Strickland, produsa de Tudor si Oana Giurgiu.

Totodata, la categoria "cel mai bun scurtmetraj" a premiilor EFA este nominalizat filmul romanesc "Renovare", de Paul Negoescu. foto: i0.data.avantaje.mysitepreview.info

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate