Romantic FM MENIU
Mireille Mathieu, Doctor Honoris Causa în Rusia
Noutati

Mireille Mathieu, Doctor Honoris Causa în Rusia

4 Septembrie
Cântăreaţa franceză Mireille Mathieu a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea unei importante universităţi din Rusia, Universitatea de Stat pentru Ştiinţe Umaniste din Moscova, scrie AFP, citată de Agerpres. 
 
Universitatea a dorit să recompenseze "un talent muzical fenomenal, care a avut o influenţă semnificativă (...) asupra tinerilor", au afirmat reprezentanţii instituţiei de învățământ.
 
"Trăiască Rusia! Şi trăiască Franţa! Această distincţie mă face să mă simt foarte mândră!", a declarat Mireille Mathieu, după ce a susţinut un curs muzical în faţa unui public alcătuit majoritar din studenţi.
 
Asemenea actorului Pierre Richard, ale cărui comedii au fost difuzate frecvent la televiziunea din această ţară în epoca sovietică, Mireille Mathieu se bucură de o popularitate uriaşă.
 
În anul 2010, Mireille Mathieu a primit din partea lui Dmitri Medvedev, pe atunci preşedintele Rusiei, medalia Ordinul Prieteniei pentru contribuţia sa la dezvoltarea relaţiilor franco-ruse în domeniul culturii. 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate