Romantic FM MENIU
JAMES BOND, OMUL ANULUI
Noutati

JAMES BOND, OMUL ANULUI

20 Noiembrie

Actorul Roger Moore a fost desemnat Omul Anului 2009 de filiala britanica a organizatiei PETA Londra (People for the Ethical Treatment of Animals), anunta Mediafax.

Fostul interpret al agentului James Bond a primit titlul datorita campaniei pe care  a dus-o impotriva comercializarii "foie gras - ului".

Actorul s-a alaturat acestei campanii in urma cu trei ani, cand a acceptat sa fie naratorul unui documentar realizat de organizatie despre felul in care sunt crescute pasarile din care se prepara aceasta specialitate culinara.

Producerea ei a fost interzisa in Marea Britanie, insa nu si comercializarea.  Documentarul a fost vizionat de peste 300.000 de ori pe site-ul organizatiei.

Roger Moore a adresat si o scrisoare membrilor parlamentului britanic prin care le-a cerut sa sprijine demersul de scoatere a acestui produs de pe rafturile magazinelor, a scris o serie de articole pe aceasta tema in ziarele si revistele insulare si a inventat expresia "tortura la cutie".

Foie gras, un produs popular al gastronomiei franceze, este preparat din ficat de rata sau de gasca, aceste pasari fiind fortate sa manance pentru a deveni obeze inainte de a fi sacrificate.

De la jumatatea anilor '80, artistul britanic s-a indreptat spre activitatile umanitare, devenind ambasador al Fondului Natiunilor Unite pentru copii (UNICEF), in 1991. In 2003, Roger Moore a fost innobilat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. foto: zimbio.com

 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate