Romantic FM MENIU
Filmul "Joker" a câștigat marele premiu al Festivalului de Film de la Veneția
Noutati

Filmul "Joker" a câștigat marele premiu al Festivalului de Film de la Veneția

9 Septembrie
Pelicula "J'Accuse" al lui Roman Polanski a fost recompensat cu Leul de Argint, scrie EFE, citată de Agerpres. Cel de-al treilea premiu important, Leul de Argint pentru cel mai bun regizor, i-a fost decernat suedezului Roy Andersson pentru "About Endlessness". 
 
Actriţa franceză Ariane Ascaride a câştigat Copa Volpi pentru cea mai bună actriţă pentru rolul său din "Gloria Mundi", regizat de Robert Guediguian.
 
Trofeul Copa Volpi pentru cel mai bun actor i-a revenit italianului Luca Marinelli, pentru magistrala sa interpretare din "Martin Eden" o adaptare a romanului clasic al lui Jack London.
 
Filmul "N. 7 Cherry Lane", o producţie de animaţie a regizorului chinez Yonfan, cu desene realizate manual de artist timp de şapte ani, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu. 
 
Premiul special al juriului a revenit peliculei "La Mafia Non e Piu Quella Di Una Volta", un documentar regizat de Franco Maresco despre impactul Cosa Nostra în Sicilia.
 
Cel mai bun actor debutant a fost ales Toby Wallace care a obţinut premiul Marcello Mastroianni pentru rolul său din filmul 'Babyteeth', al regizoarei australiene Shannon Murphy.
 
În cea de-a doua secţiune importantă a Mostrei de la Veneţia, Orizonturi, dedicată noilor curente de expresivitate, regizorul hispano-chilina Theo Court, a fost recompensat cu Premiul pentru cea mai bună regie, pentru "Blanco en Blanco", cu Alfredo Castro în rolul principal.
 
La aceeaşi categorie, Marta Nieto a primit premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul său din filmul 'Madre' de Rodrigo Sorogoyen.
 
Cel mai bun film din secţiunea Orizonturi a fost desemnat "Atlantis" de Valentyn Vasyanovyc, Premiul special al juriului i-a revenit lui "Verdict" de Raymund Ribay Gutierrez, iar Premiul pentru cel mai bun scenariu filmului "Revenir" de Jessica Palud.
 
Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină i-a revenit actorului Sami Bouajilla pentru rolul său din "Un fils", în timp ce Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj i-a fost decernat filmului "Darling" de Saim Sadiq. (Foto: www.zimbio.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate