Romantic FM MENIU
Ed Sheeran se retrage temporar de pe scena muzicală
Noutati

Ed Sheeran se retrage temporar de pe scena muzicală

29 August
“Vă iubesc şi aici punem punct. Ne vedem peste câţiva ani”, a anunțat artistul britanic în timpul unui concert susţinut marţi la Ipswich, arată NY Post, citat de Mediafax.
 
Muzicianul şi-a anunţat decizia pe fondul controverselor care l-au adus în faţa instanţei în ultimul timp. 
 
Peste nouă milioane de persoane au ajuns la concertele programate de Sheeran în turneul "Divide", care a fost lansat în martie 2017.
 
La finalul celui de-al 260-lea spectacol din turneu, Sheeran a spus mulţimii: “Vă iubesc şi aici punem punct în Ipswich. Acesta este ultimul meu concert pentru, probabil, 18 luni”.
 
Anunţul vine cu două săptămâni înainte ca Sheeran să apară în faţa instanţei fiind acuzat că a folosit piesa lui Marvin Gay din 1973, ”Let’s Get It On”, pentru propria sa melodie din 2014, ”Thinking Out Loud”.
 
Compania Structured Asset Sales, care deţine o parte din drepturile pentru muzica lui Gaye (ca şi pentru compoziiţii de James Brown şi David Bowie), l-a dat în judecată pe Sheeran şi îi cere daune în valuare de 100 de milioane de dolari.
 
Muzicianul nu mai poate să primească nici banii cuveniţi pentru piesa ”Shape of You”, după ce a fost acuzat de muzicianul Sam Chokri că i-a folosit compoziţia. Chokri susţine că refrenul este copiat după piesa sa ”Oh Why”, din 2015, un cântec pe care l-a trimis echipei lui Sheeran încercând să-şi asigure o colaborare cu vedeta.
 
Înalta Curte din Anglia a programat o audiere în acest caz în 2020.
 
Sheeran are probleme şi cu vecinii după ce a construit un lac pe proprietatea sa obţinând o aprobare pentru o ”rezervaţie naturală care să ofere un habitat pentru înmulţirea insectelor acvatice ca libelulele sau boii de baltă”. Localnicii spun că lacul este de fapt o piscină de înot şi nu oferă habitat decât pentru stilul de viaţă al artistului.
 
În 2017, Ed Sheeran, în vârstă de 27 de ani, a încheiat o înţelegere în valoare de 20 de milioane de dolari cu doi compozitori, Thomas Leonard şi Martin Harrington, care l-au acuzat că hitul său "Photograph" este copiat după piesa lor "Amazing".
 
Albumul "Divide", al treilea din cariera artistului, a fost cel mai bine vândut material discografic în 2017, iar "Shape of You" a fost single-ul care a înregistrat cele mai mari vânzări, potrivit organizaţiei International Federation of the Phonographic Industry. (Foto: www.national.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate