Romantic FM MENIU
CAPITALA GASTRONOMICA MONDIALA
Noutati

CAPITALA GASTRONOMICA MONDIALA

18 Noiembrie
Tokyo a devenit capitala mondiala a restaurantelor de trei stele, cu 11 recompense supreme decernate de Ghidul Michelin 2010.
 Niponii au surclasat Parisul, care a obtinut numai 10 distinctii, a declarat, ieri, Jean-Luc Naret, directorul Ghidurilor Michelin, informeaza AFP.
 Tokyo ramane in continuare si orasul cu "cele mai multe stele" din lume - 261 -, 34 mai multe decat anul trecut, atribuite unui numar de 197 de restaurante.
Bucataria nipona a continuat sa fie pretuita de 67% dintre cei selectionati de Michelin din randul a circa 160.000 de restaurante din Tokyo.
 Ghidul, care va fi comercializat pe teritoriul Japoniei incepand cu 20 noiembrie, in limbile engleza si japoneza, acopera 15 districte ale capitalei Japoniei si introduce in clasament pentru prima oara localurile tip "izakaya" (braserii), restaurantele specializate in "kushiage" si "yakitori" (frigarui) si localurile "shojin ryori" (bucatarie vegetariana a calugarilor).
 Cu toate acestea, Franta ramane tara celor mai bune restaurante, cu 25 de restaurante de trei stele, fata de 18 cate are Japonia, daca se adauga si cele sapte incluse in ghidul Michelin Kyoto-Osaka (vest) aparut luna trecuta.
foto: bloomberg.com   
            

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate