Romantic FM MENIU
Azi este ziua veganismului
Noutati

Azi este ziua veganismului

1 Noiembrie
Ziua Internațională a Veganismului este marcată din anul 1994 la data de 1 noiembrie.
 
Ideea sărbătorii i-a aparţinut lui Louise Wallis, pe atunci preşedinta Societăţii Vegane din Marea Britanie.
 
Veganismul reprezintă nu doatr o dietă ci şi un stil de viaţă care caută excluderea folosirii animalelor pentru mâncare, îmbrăcăminte sau orice alt scop. 
 
Cel mai comun motiv pentru a fi vegan este convingerea morală în privința drepturilor animalelor, mediului înconjurător, a sănătăţii umană și grijii religioase sau spirituale.
 
Cei care aleg acest stil de viaţă trebuie să respecte aceste aşa numite angajamente pentru a fi consideraţi vegani cu adevărat.
 
Spre deosebire de vegetarianism, din punct de vedere dietetic, veganismul exclude și mierea (mierea, produsele lactate și ouăle în cazul lacto-ovo vegetarienilor, lacto-vegetarienilor, mierea și lactatele, iar ovo-vegetarienilor, mierea și ouăle).
 
Dietele vegane (numite câteodată vegetariene stricte sau pure) sunt indicate pentru descreșterea riscului de infarct miocardic, cancer de colon, colesterol ridicat în sânge, tensiune arterială ridicată, cancer de prostată sau atac de cord.
 
(Sursa: ro.wikipedia.org; foto: www.freepik.es)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate