Romantic FM MENIU
Albumul "The Blueprint", al lui Jay-Z, ajunge în arhiva Bibliotecii Congresului american
Noutati

Albumul "The Blueprint", al lui Jay-Z, ajunge în arhiva Bibliotecii Congresului american

25 Martie
Cel de-al şaselea album al lui Jay-Z, apărut în 2001, a fost inclus în arhiva Bibliotecii Congresului american (National Recording Registry), o colecţie de înregistrări "importante din punct de vedere cultural, istoric şi estetic" din America, scrie BBC.
 
Înregistrările adăugate la această arhivă trebuie să aibă cel puţin 10 ani şi pot include orice, de la piese muzicale la înregistrarea unor momente importante din istorie.
 
Discul "The Blueprint" se alătură astfel unor înregistrări celebre, precum cea a discursului lui Martin Luther King - "I Have A Dream" sau a primului apel telefonic transatlantic din 1927. 
 
Este primul album rap din secolul 21 adăugat acestei liste.
 
"The Blueprint" este considerat unul dintre cele mai bune albume ale lui Jay-Z ce a avut parte de cronici foarte favorabile încă de la lansare.
 
În 2003, albumul s-a clasat pe locul 464 al celor mai importante 500 de albume ale tuturor timpurilor, întocmit de publicația Rolling Stone, şi apoi a urcat pe locul 252 într-o listă revizuită lansată în 2012.
 
"The Blueprint" a fost lansat pe 11 septembrie 2001 - ziua atentatelor de la New York - şi s-a vândut în peste 427.000 de exemplare în prima săptămână de la lansare, menţinându-se pe prima poziţie în topul albumelor timp de trei săptămâni.
 
Jay-Z a donat un dolar din fiecare bilet vândut pentru turneul de promovare al albumului eforturilor umanitare depuse de organizaţiile caritabile după atac.
 
Albumul a marcat, de asemenea, primul moment în care Kanye West a fost introdus publicului, după ce a produs patru piese de pe acest disc, printre care şi "Izzo (H.O.V.A.)", primul single al lui Jay-Z care a urcat în top 10. (Sursa: Agerpres.ro; foto: viagogo.co.uk)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate