Romantic FM MENIU
Albumul "Abbey Road" revine în fruntea topurilor britanice după 50 de ani de la prima ediţie!
Noutati

Albumul "Abbey Road" revine în fruntea topurilor britanice după 50 de ani de la prima ediţie!

7 Octombrie

"E incredibil că Abbey Road încă rezistă după toţi aceşti ani. Este într-adevăr un album extrem de reuşit", a declarat fostul membru al grupului The Beatles, Paul McCartney, într-un comunicat de presă.
 
"Abbey Road" a fost penultimul album lansat de celebrul grup britanic înainte de destrămare, deşi cele mai multe dintre piesele de pe ultimul lor material discografic, "Let it Be", au fost înregistrate înaintea melodiilor de pe "Abbey Road".

 
După lansarea iniţială, la 26 septembrie 1969, albumul s-a aflat timp de 17 săptămâni pe primul loc în topurile muzicale, până pe 31 ianuarie 1970, iar revenirea în fruntea clasamentelor după 49 de ani şi 252 de zile reprezintă un record atestat de Guinness World Record.
 
Aniversarea a 50 de ani de la lansarea albumului "Abbey Road" a fost marcată luna trecută prin lansarea unei ediţii speciale deluxe.
 
Imaginea de pe coperta albumului, devenită emblematică pentru istoria muzicii, îi înfăţişează pe cei patru membri ai trupei traversând o trecere pietonală din faţa studiourilor londoneze Abbey Road, situate pe strada cu acelaşi nume. 
 
În urmă cu doi ani, reeditarea albumului "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", catalogat de revista Rolling Stone cel mai bun album muzical al tuturor timpurilor, a revenit de asemenea în fruntea clasamentelor după 49 de ani şi 125 de zile, record doborât acum de "Abbey Road". (Sursa: Agerpres.ro; foto: edition.cnn.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate