Romantic FM MENIU
A DEZPRIETENI / UNFRIEND
Noutati

A DEZPRIETENI / UNFRIEND

17 Noiembrie
"Unfriend", un termen care in limba romana poate fi tradus prin "a dezprieteni", a fost ales cuvantul anului de New Oxford American Dictionary, in urma unei selectii de noi cuvinte cu conotatii tehnice, informeaza Reuters.

"Unfriend" a fost definit ca verb, care inseamna a inlatura pe cineva din reteaua de prieteni in cadrul unei retele de socializare.

 "Are atat sens, cat si potentiala longevitate", a declarat Christine Lindberg, lexicograf al programului dictionarului Oxford.

"In contextul retelelor de socializare online, sensul sau este inteles, astfel incat adoptarea sa ca forma verbala moderna este o alegere interesanta pentru Cuvantul Anului", a adaugat ea.

Alte cuvinte intrate pe lista de finalisti din 2009, intocmita de publisherul dictionarului, veneau din domeniile tehnologic, economic, politic si al afacerilor sociale.

Dintre cuvintele tehnice intrate pe lista de finalisti face parte "hashtag", care desemneaza un cuvant precedat de un diez ce le permite utilizatorilor de Twitter sa caute texte cu acelasi mesaj, "intexticated" - termen desemnand persoanele neatente la trafic deoarece sunt ocupate cu scrierea unui SMS in timp ce se afla la volan si "sexting" - care desemneaza trimiterea de SMS-uri si fotografii cu sens sexual explicit prin intermediul telefonului mobil.

Cuvintele finaliste din domeniul economic au fost "freemium", model de afaceri in care unele servicii de baza sunt oferite gratuit, si "funemployed", care se refera la persoanele care profita de pe urma statutului de someri pentru a se distra sau a-si urmari interesele.

In domeniile politic si al afacerilor sociale, cuvintele propuse au fost "birther", desemnand teoreticienii conspirationisti care pun sub semnul intrebarii certificatul de nastere american al presedintelui Barack Obama, si "choice mom", care se refera la femeile care aleg sa fie mame singure.

Un alt cuvant de pe lista a fost "deleb", desemnand o vedeta decedata, si "tramp stamp", care se refera la un tatuaj amplasat in zona lombara a spatelui unei femei. foto: oup.com

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate