Romantic FM MENIU
Concursuri

Concurs Cronica Ilustrata a Omenirii

1 Noiembrie
Este vorba despre Cronica Ilustrata a omenirii (16 volume). Incepe de pe 1 noiembrie, durata 16 saptamani. Poti castiga o colectie completa din cele 5 (16 volume) puse la dispozitie.

RFM va ofera 16 volume din CRONICA ILUSTRATA A OMENIRII, impreuna cu Jurnalul Naţional şi Litera. Daca sunteti ascultator fidel, priceput sau novice in istoria muzicala a postului nostrului de radio, puteti sa renuntati la biblioteca de cartier sau la Biblioteca Academiei. Raspundeti primii la intrebari si aveti posibilitatea sa cunoasteti si sa vedeti lumea altfel decat v-ati obisnuit. 7 milioane de ani, pentru doar 16 raspunsuri – aceasta este o oferta excelenta!  
 

Structurată, după cum îi arată şi titlul, cronologic, Cronica ilustrată a omenirii acoperă o perioadă istorică, în sensul larg al termenului, de aproximativ şapte milioane de ani. De la primele apariţii sporadice ale hominizilor până în epoca modernă şi contemporană. Concepută şi realizată de un grup de specialişti germani, şi bucurându-se de consultanţa de specialitate a unor cercetători cu reputaţie, Cronica Ilustrată a omenirii este o lucrare de referinţă de cea mai mare utilitate pentru un public extrem de larg, doritor să poată verifica rapid o informaţie sau, dimpotrivă, să îşi dedice un timp mai îndelungat lărgirii cunoştinţelor de cultură generală. Cronica ilustrată a omenirii adună laolaltă - dincolo de fapte, aventuri epice şi lupte, dincolo de personalităţi a căror prestaţie pe scena lumii a marcat istoria - , şi descoperiri epocale, curente culturale şi religioase, momente de cotitură din istoria artelor plastice, a arhitecturii, a ştiinţei şi a invenţiilor.Cronica Ilustrată a omenirii este o istorie a gândirii umanităţii, a evoluţiei mentalului colectiv şi a celor mai pregnante realizări ale spiritului uman.

Momentele selectate şi consemnate în funcţie de importanţa lor urmează şirul anilor (ba chiar, în volumele de pe urmă, pe cel al zilelor), dar, totodată, strâng pe aceeaşi pagină, evenimente contemporane din mai multe colţuri ale lumii, volumele oferind în acest fel, un ansamblu, o viziune deopotrivă diacronică şi sincronică a devenirii omenirii. Textele scurte, scrise cu îngrijire şi cu probitate ştiinţifică, rezumându-se la esenţa informaţiei (chiar dacă uneori par a ţine de domeniul anecdoticului), fac trimiteri încrucişate la o seama de evenimente şi, nu în ultimul rând, se bucură de o ilustrare amplă şi sugestivă (nu există pagina fără o ilustraţie), ceea ce conferă lecturii un plus de atractivitate rezultat din contactul vizual de mare impact.

Intrebarea pentru concurs este:
 

Care este personajul de film caruia artista Lara Fabian i-a imprumutat vocea in anul 1996?

Regulamentul concursului
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate