Romantic FM MENIU
Whitney Houston
ARTIȘTI ROMANTICI

Whitney Houston

1 Ianuarie
Este singurul artist din lume care a lansat şapte albume consecutive premiate cu discuri de platină, depăşind-ui chiar şi pe cei de la trupa The Beatles.
În anul 2000, artista ne-a captat din nou atenția cu un moment romantic, atunci când a apărut împreună cu solistul spaniol Enrique Iglesias, o alăturare ce a părut curioasă la început, dar care a făcut senzație cu piesa "Could I Have This Kiss Forever".


Celebra artistă americană a vândut peste 170 de milioane de albume în întreaga lume. Totodată, piesa "I Will Always Love You", lansată în 1993, a devenit una dintre cel mai bine vândute melodii din toate timpurile. 
 
A debutat în 1985, cu albumul "Whitney Houston", care s-a vândut în milioane de unităţi şi a oferit hit după hit. "Saving All My Love for You" i-a adus primul trofeu Grammy, pentru cea mai bună artistă pop. 

 
După acest succes de răsunet, artista s-a hotărât să nu urmeze o carieră în muzica soul, decizie care i-a atras nenumărate critici, iar reproșurile au mers până acolo încât unele voci au spus chiar că solista înclină să renunțe la rădăcinile sale, negre, pentru a cânta muzică pop comercială. La gala Soul Train Awards din 1989, vedeta a fost chiar huiduită.
 
La începutul anilor '90, debuta și pe marile ecrane, alături de  actorul Kevin Costner în filmul "The Bodyguard", care, în ciuda criticilor, a fost o imensă reușită la nivel mondial. Se întâmpla în 1992.

 
A intrat în istorie cu interpretarea memorabilă a piesei lui Dolly Parton, "I Will Always Love You", care a stat săptămâni în şir în topuri şi a câştigat un Grammy pentru înregistrarea anului. Totodată, Whitney Houston a obținut premiul Grammy pentru cea mai bună artistă pop, în timp ce coloana sonoră a filmului a primit Grammy pentru cel mai bun album al anului.

 
Între anii 1995 și 1996, a fost prezentă pe marile ecrane cu filmele "Unde ne sunt bărbaţii/ Waiting to Exhale" şi "Dragoste de înger/ The Preacher’s Wife", ale căror coloane sonore au devenit albume, iar un alt hit, "My Love Is Your Love", din 1998, i-a adus un nou Grammy, pentru cea mai bună artistă R&B.

 
Din păcate, viața privată a solistei a fost presărată cu lucruri deloc sănătoase, consum de droguri, chiar și o reţinere pentru posesie de droguri, care au dus inevitabil la probleme în carieră: concerte anulate sau apariții ciudate, cure de dezintoxicare. 
 
Într-un interviu acordat celebrei realizatoare Oprah Winfrey, din 2010, artista mărturisea că, până în anul lansării filmului "The Preacher’s Wife", consumul de droguri devenise zilnic, iar artista considera că doar căsătoria cu Brown era de vină. Acesta a fost și acuzat de violenţă domestică, în 1993.

 
După mai multe cure de dezintoxicare, revenirea din 2009 a fost una de succes. Albumul "I Look To You", a debutat pe primul loc în topurile muzicale şi i-a adus discul de platină. Însă, vocea începuse să-i joace feste, iar turneul mondial de promovare a albumului a confirmat, se pare, un adevăr dur pentru cântăreață, și anume că îşi cam pierduse vocea.
 
Vedeta pop a murit în anul 2012, pe 11 februarie, ca urmare a absorbţiei unui amestec de droguri şi de alcool, declarau în primăvara acelui an medicii legişti din Los Angeles în raportul final. (Foto: www.etonline.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate