Romantic FM MENIU
Vonda Shepard
ARTIȘTI ROMANTICI

Vonda Shepard

1 Ianuarie
Data nașterii: 7 iulie 1963
Origini: New York, SUA
Carieră: cantautoare
Website: www.vondashepard.com
 
Împreună cu surorile sale, Rosetta, Luana și Brianna, s-a mutat în California de Sud, când încă era un copil. La vârsta de 6 ani, ia lecții de pian și dovedește că este extrem de devotată noii ei pasiuni. 


A concertat în cluburi încă din liceu. La 16 ani a renunțat la școală pentru a se dedica muzicii. Ajunsă la vârsta de 20 de ani, Vonda și-a luat câțiva ani liber, pentru a studia actoria.
 
Albumul de debut, intitulat "Vonda Shepard", a fost lansat în 1989. Acesta a fost urmat, la trei ani distanță, de un al doilea material, "The Radical Light". Două dintre piesele celui de-al doilea album - "Searchin' My Soul" și "Wake Up the House"- s-au bucurat de popularitate.

 
Criticii au primit cu entuziasm cel de-al treilea material disocgrafic al artistei,  "It's Good, Eve" (lansat la o casă de discuri independentă, în 1996), lăudându-i maturitatea artistică.
 
Au urmat: "By 7:30" (1999), "Chinatown" (2002) , "Live: A Retrospective" (2005), "From the Sun 2008", "Solo" (2011). În vara anului 2015, artista a revenit pe piața muzicală cu "Rookie".
 
La scurtă vreme de la apariția artistei în Billboard Live, producătorul de film David E. Kelley i-a propus lui Shepard să contribuie cu muzica ei la un nou serial de televiziune, "Ally McBeal". Vonda a obținut un rol permanent în serial.

 
Până la sfârșitul verii lui 2001, Vonda lansase patru albume de soundtrack: "Songs from Ally McBeal", "Heart and Soul: New Songs from Ally McBeal Featuring Vonda Shepard", "A Very Ally Christmas" și "Ally McBeal: For Once in My Life Featuring Vonda Shepard". A urmat The Best of Ally McBeal - The Songs of Vonda Shepard, în 2009.

Cel mai recent material discografic al artistei a apărut în 2015, "Rookie". (foto: fanart.tv)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate