Romantic FM MENIU
A început să cânte la o vârstă fragedă, acasă, în familie şi în corul şcolii, însă la 12 ani a fost diagnosticat cu tuberculoză şi a fost nevoit să stea la pat timp de doi ani.

Data nașterii: 7 iunie 1940
Origini: Treforest, Tara Galilor
Cariera: cantautor
Website: www.tomjones.com

Tom Jones, pe numele său Thomas John Woodward, a început să cânte la o vârstă fragedă, acasă, în familie şi în corul şcolii, însă la 12 ani a fost diagnosticat cu tuberculoză şi a fost nevoit să stea la pat timp de doi ani, perioadă în care nu a putut decât să deseneze.

A cucerit pentru prima dată clasamentele la jumătatea anilor '60, odată cu lansarea albumului "It's Not Unusual". Cântecul ce dă titlul discului i-a adus un premiu Grammy la categoria Best New Artist în 1965.

De atunci, cântărețul a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume.
 

A primit titlul de Sir pentru "servicii aduse muzicii", în primăvara anului 2006, primind distincția din partea reginei Elisabeta a-II-a a Marii Britanii.
 
În anul 2008 a decis că nu mai are de ce să se ascundă și le-a mărturisit admiratorilor săi că a suferit mai multe intervenții chirurgicale pentru a mai diminua efectele trecerii anilor.

"Mi-am scos grăsimea de sub bărbie. De-asta port barba asta de țap, ca să-mi ascund semnele rămase după operație. Și un tratament cu laserul mă putea ajuta, dar am am zis: "La naiba, o să-mi las barba de țap!", declara atunci Tom Jones, adăugând: "Mi-am mai îndreptat nasul și mi-am operat și ochii".
 
În toamna aceluiași an, după o pauză de 15 ani, artistul a lansat un nou material discografic, "24 Hours", ce s-a bucurat de colaborarea cu un alt nume mare - Bono, solistul trupei U2. Discul a fost lansat mai întâi în SUA și abia apoi în Marea Britanie.
 

Una dintre piesele de pe album, "The Road", a fost compusă special pentru soția sa, prima, în cinstea celor 51 de ani petrecuți împreună. Artistul a povestit atunci cum s-a născut ideea cântecului. Stând de vorbă, soția l-a întrebat cum de au adunat atâția ani împreună, iar răspunsul cântărețului a fost: "Ei bine, drumul duce întotdeauna înapoi la Linda". Replica soției a fost: "The Road, pune-l pe hârtie".
 
"Ea mă înțelege, știe că trebuie să plec și să cânt, dintotdeauna a știut. E un fel de... mulțumesc", a mărturisit artistul galez după ce a scris melodia. (Foto: sodwee.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate