Romantic FM MENIU
S-a născut într-o familie de muzicieni profesionişti şi a început să cânte în trupe rock de la vârsta de 16 ani. A studiat pianul clasic, apoi a fost profesoară de muzică la o şcoala elementara din Missouri, după care, în 1986, s-a stabilit la Los Angeles
Data naşterii: 11 februarie 1962
Origini: Kennett, Missouri, Statele Unite
Cariera: cantareata, cantautoare, producător, activist
Website: www.sherylcrow.com 
 
 
 
Până în 1991, când a semnat un contract cu A&M Records, Sheryl Crow a cântat ca backing vocal pentru mai mulţi solişti celebri, precum Rod Stewart, Michael Jackson, Stevie Wonder, George Harrison sau Joe Cocker. 
 
La primul său album solo s-a renunţat din motive tehnice. Cel de-al doilea, "Tuesday Night Music Club", este realizat în 1993 cu ajutorul unor muzicieni de studio. Albumul a urcat rapid în clasamente, s-a vândut într-un milion de exemplare în numai şase săptămâni şi a obtinut un premiu Grammy la secţiunea Discul Anului. 
 
Evoluţia celor cinci extrase pe single - "All I Wanna Do", "Leaving Las Vegas", "Strong Enough", "Keep On Growin" şi "Can't Cry Anymore" - este influenţată de prezenţa artistei la Festivalul "Woodstock '94". 

 
În 1995, Sheryl Crow ocupa locul 3 pe lista premiilor americane "Rolling Stones" la categoria Cea mai bună cântareata pop şi locul intii la R&B, iar un an mai târziu obţine premii Grammy la categoriile Best Rock Vocal Performance - Female, pentru "If It Makes You Happy", şi Best Rock Album, precum  şi trofeul la Brit Awards, categoria "international". 


În 2006, în momentul în care s-a despărţit de Lance Armstorng, Sheryl Crow a anunţat că era bolnavă de cancer mamar. A reuşit să-l învingă, iar în vara anului 2012, cântăreaţa mărturisea într-un interviu acordat publicaţiei Las Vegas Journal că a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală benignă care nu a necesitat însă o intervenţie chirurgicală.
 
Cântecele sale au fost incluse pe coloanele sonore ale multor filme cu succes de box office, precum "Cars", "Erin Brockovich" şi "Tomorrow Never Dies/ 007 şi Imperiul Zilei de Mâine".

"Easy" este primul extras pe single de pe albumul "Feels Like Home", al nouălea material de studio din carieră, lansat în toamna anului 2013. Materialul discografic a fost clasat de Billboard între primele zece albume de country ale anului 2013. 


A fost recompensată cu nouă premii Grammy şi a vândut peste 35 de milioane de albume la nivel internaţional. A lansat nouă albume de studio şi a colaborat cu o serie de artişti de renume, precum Michael Jackson, Eric Clapton, Mick Jagger, Luciano Pavarotti şi Tina Turner. 
 
În prezent, cântăreaţa locuieşte la Nashville, cu cei doi fii adoptivi - Wyatt Steven şi Levi James. (foto: parade.condenast.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate