Romantic FM MENIU
S-a născut pe 16 aprilie 1971.
 
 

Numele complet al artistei este Selena Quintanilla Perez. Este supranumită "The Queen of Tejano Music". Avea origini mexicane, părinții săi fiind emigranțti mexicani.
 
A înregistrat primul său album la vârsta de 12 ani. În 1987 era desemnată "Cântăreața Anului", în cadrul premiilor Tejano Music. La începutul anilor '90, popularitatea artistei crește, în special în randul țărilor vorbitoare de limbă spaniolă.
 
Era o mare iubitoare de flori, motiv pentru care imaginea ei era adesea asociată slagărului său, "Como La Flor" ("Precum o Floare").

 
În America de Nord devine mult mai cunoscută după ce este asasinată,  pe 31 martie 1995, la vârsta de 23 de ani, de către președinta fun-clubului său.
 
La două săptămâni de la tragicul eveniment, George W. Bush, pe atunci guvernatorul statului Texas, declara ziua de naștere a artistei "Selena Day" în Texas. Ceremonia funerară a adunat aproape 60.000 de oameni, mulți veniți din afara Statelor Unite ale Americii.

 
Ultimul album lansat, "Amor Prohibido", în 1994, a fost nominalizat la premiile Grammy, categoria Mexican-American Album of the Year, după ce precedentul, "Selena Live!" câștiga un Grammy la Best Mexican - American Performance. (Foto: www.etonline.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate