Romantic FM MENIU
Paul McCartney
ARTIȘTI ROMANTICI

Paul McCartney

1 Ianuarie
Recunoscut drept un simbol al secolului XX, Paul McCartney este menționat în Cartea Recordurilor ca fiind compozitorul cu cel mai mare succes din istoria muzicii.
Data nașterii: 18 iunie 1942
Origini: Liverpool, Anglia
Cariera: muzician, cantautor, activist, producator
Website: paulmccartney.com
 
A format alături de John Lennon, George Harrison si Ringo Starr, trupa Beatles, unul dintre cele mai faimoase și de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.
 
A înregistrat aproape 30 de single-uri ce au ajuns pe locul 1 în clasamentele din Statele Unite, dintre care 20 interpretate de The Beatles, iar restul, fie alături de trupa Wings, fie ca artist solo. A produs circa 50 de piese de top Ten "mai multe decât oricare alt producător" și este recunoscut și ca interpret, pianist, chitarist, toboșar. 
 
Piesele scrise împreună cu John Lenon sunt și astăzi printre cele mai bune din muzica pop și rock. "Can't Buy Me Love", "Yesterday", "Hello Goodbye", "Hey Jude"sau "Let It Be" sunt doar o mică parte dintre ele.
 

De-a lungul vremii a dovedit că este interesat de toate genurile muzicale. Mărturie stau încercările, reușite, chiar și în privința muzicii clasice. În 1991 a compus o operă clasică, intitulată "Liverpool Oratorio", iar în 2006 a lansat albumul clasic "Ecce Cor Meum".
 
În ultimii ani, muzicianul britanic a avut parte de o viață particulară destul de agitată, fiind obligat să treacă printr-un divorț, intens mediatizat, de modelul Heather Mills, care s-a dovedit a fi în cele din urmă foarte costisitor pentru artist.
 
In iunie 2010, Sir Paul McCartney a fost distins cu prestigiosul premiu Gershwin, oferit de Biblioteca Congresului SUA, înmânat de președintele Barack Obama, la Casa Albă. Premiul se acordă în fiecare an, începând din 2007, în memoria compozitorul american George Gershwin și a fratelui său Ira, care a fost textier.

Pe 9 februarie 2012, artistul a primit o stea pe celebrul bulevard  Walk of Fame din Hollywood, fiind ultimul membru al trupei The Beatles recompensat cu renumita distincție. Are numărul 2.460.
 
Paul McCartney primise aceasta stea din partea Camerei de comerț din Los Angeles în urmă cu peste 10 ani, însa ceremonia de dezvelire a ei nu s-a organizat, din cauza programului foarte încărcat al artistului. (foto: www.cambio.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate