Romantic FM MENIU
Michael Bolton
ARTIȘTI ROMANTICI

Michael Bolton

1 Ianuarie
În 1953, în orașul New Haven din Connecticut, în familia Bolotin apărea Michael.

Drumul spre succes a fost unul destul de lung pentru cel ce avea să devină Michael Bolton, celebrul cântăreț de balade rock. 
 
În anii '70, Michael colaborează cu trupa de hard-rock Black Jack, iar la începutul anilor '80 dă startul compozițiilor pentru Pointer Sisters, Laura Branigan, Cher sau Kiss. Abia în 1987 Michael Bolton are cu adevărat succes cu LP-ul "The Hunger." 
 
Michael Bolton a început să-și folosească acest nume de scenă din 1983. Ca solist, primul cântec ce a intrat în Top Twenty a fost balada soul de pe albumul "The Hunger", intitulată "That's What Love Is All About", în '87.


Din acest moment, Bolton a lansat o serie de hituri soul, printre care "How Am I Supposed To Live Without You" și "How Can We Be Lovers", în '90, ca și succesele "Love Is A Wonderful Thing" sau "Time, Love and Tenderness", din '91. 


Din 1987, Bolton a lansat o serie de hituri soul, printre care "How Am I Supposed To Live Without You" si "How Can We Be Lovers", în '90, apoi, aveau să urmeze succesele "Love Is A Wonderful Thing" sau "Time, Love and Tenderness", din '91. 

Michael Bolton s-a bucurat de o scurtă dar neașteptată colaborare cu Bob Dylan. La mijlocul anilor '90, cariera lui ajunsese la apogeu. În 1995, revine cu un single, "Can I Touch You... There ?" și un album Greatest hits.


În 1989, "How Am I Supposed To Live Without You" ajunge pe locul 1 în topul Bilboard, fiind urmat în '91 de "When A Man Loves A Woman".
 
În '91, piesa "Love Is A Wonderful Thing" ajunge pe locul 4 și îi aduce lui Michael Bolton necazuri. Procesul de plagiat al piesei "Love is a wonderful thing" a durat, în total, șapte ani. Isley Brothers vs Michael Bolton a fost, se pare, procesul de plagiat cu cele mai mari daune din istoria muzicii.
 
Piesa a fost scrisă în 1966 de Isley Brothers și n-a facut obiectul vreunui album, ci a fost editat doar ca single de United Artists. Michael Bolton a vândut cu piesa aceasta peste 10 milioane de albume și este câștigătorul unui premiu Grammy.
 
În 1994, un juriu a găsit că hitul pop al anului 1991, "Love Is a Wonderful Thing", a încălcat legea copywrite-ului cu referire la cântecul cu același nume, al fraților Isley. Curtea a respins moțiunea lui Bolton pentru un nou proces. Procesul a fost anevoios, s-a întins pe numeroase tendințe de analiză a celor două piese. 
 
Într-un final, Curtea a decis în favoarea reclamantului, Isley Brothers, iar Michael Bolton a fost obligat, prin decizie judecătorească, alături de întreg staff-ul, să suporte daunele. În urma procesului, tribunalul hotărăște ca 65% din drepturile de autor obținute de Michael Bolton pentru acest cântec se cuvin reclamanților. În decembrie 1996, Curtea decide și cum sunt repartizate, ca sume, daunele: pentru Sony Music (compania cu care Bolton se asociase) îi revine de plată suma de 4.212.838 de dolari, lui Michael Bolton, 932.924 dolari, lui Andrew Goldmark (coautor) 220.785 de dolari, iar editorului, 75.900 de dolari. 

Procesul nu știrbește din popularitatea romanticului cântăreț cu plete blonde, a cărui carieră, la mijlocul anilor '90, ajunsese la apogeu.
(foto: michaelbolton.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate