Romantic FM MENIU
Mariah Carey
ARTIȘTI ROMANTICI

Mariah Carey

1 Ianuarie
La începutul anilor ´90, devine prima artistă cu cinci single-uri pe locul #1 în clasamentul Billboard Hot 100.


Potrivit Billboard Magazine, a fost cântăreața cu cel mai mare succes în anii '90, în Statele Unite. A avut aproape 20 de piese ajunse pe locul întâi în acest clasament, mai multe decât orice alt artist solo. "Can't Let Go" este unul dintre ele.
 

 

Către sfârșitul anilor '90, artista începe să scrie cântece pentru coloana sonoră a mai multor filme, precum "Glitter" (un insucces însă), "Man in Black" sau "How the Grich Stole Christmas".

În anul 2000, la gala World Music Awards, Carey primește premiul pentru artista cu cele mai multe discuri vândute din istorie.

Cel de-al zecelea album de studio, intitulat "The Emancipation of Mimi", o readuce în fruntea clasamentelor după o perioadă de insuccese, în muzică dar și în film. "It's Like That" este primul single al discului și i-a adus artistei, în 2006, o nominalizare la premiile Grammy, la categoria Best Female Pop Vocal Performance.
 

 

"Memoirs of an imperfect Angel" este materialul discografic lansat în toamna anului 2009.

"O mulțime de melodii reflectă diferite perioade din viața mea. Altele au fost inspirate de filme, evenimente reale, sau de poveștile prietenilor despre experiențele prin care au trecut" spune Mariah despre acest material.

Cu o singură excepție, întregul album a fost scris și produs de Carey, în colaborare cu The-Dream și Tricky Stewart. Este un dublu CD, ce conține single-ul H.A.T.E.U., primul cântec scris pentru album, care înseamnă "Having A Typical Emotional Upset". 


Ultimele trei materiale discografice ale artistei americane, născute pe 27 martie 1969 sau 1970 (nu a spus niciodată sigur anul nașterii), sunt: "Merry Christmas II You" (2010),  "Me. I Am Mariah... The Elusive Chanteuse" (2014) și "Caution" (2018).  

Iată două single-uri extras de pe cele două din urmă albume, "#Beautiful" și "With You"! (foto: www.theindustryobserver.com.au)

 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate