Romantic FM MENIU
În anul 2001, revista "People" a desemnat-o între primele 25 cele mai controversate persoane din lume.
Data nașterii: 16 august 1958 
Origini: Bay City, Michigan, SUA
Cariera: cantareata, actrita, cantautoare
Website: madonna.com
 
Este și dansatoare, producător muzical, regizor, designer vestimentar, scriitoare, antreprenor și producător de film. Cântă vocal (mezzo-soprana), la chitară și tobe.

După ce a cântat cu trupele Breakfast Club și Emmy, ca toboșar, Madonna a lansat primul album, intitulat "Madonna", în 1983. 

A fost catalogată de nenumărate ori  "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor" și este numită "Queen of Pop (Regina Muzicii Pop)". Este și cea mai bine vândută cântăreață a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume în întreaga lume.

A fost căsătorită cu actorul Sean Penn, timp de 3 ani, între 1985 și 1988.

În 1996, vedeta este distribuită în cel mai de succes film al ei, "Evita", pentru care primește Globul de Aur  la categoria "Cea mai bună actriță" și premiul Oscar pentru "Cel mai bun cântec original".


În anul 2000, artista se căsătorește cu regizorul Guy Ritchie. În 2001, revista "People" a desemnat-o între primele 25 cele mai controversate persoane din lume. Și a dat naștere, de-a lungul vremii, la o mulțime de controverse.

Videoclipul piesei "Die Another Day", din 2002,  este al doilea cel mai scump clip produs vreodată.

În 1989, cântăreața  a pierdut un contract de milioane de dolari cu Pepsi din cauza videoclipului piesei "Like a Prayer". Acesta a ajuns, mai apoi, pe primul loc în topuri, iar solista a mulțumit firmei pentru controversele create.

A fost condamnată de portoricani pentru că în timpul unui concert a mimat o scenă de sex cu un steag reprezentativ al statului Puerto Rico. A pozat goală cel puțin de trei ori de-a lungul carierei, una din ocazii fiind în cartea "Sex", care a devenit un best seller mondial.


Turneul de promovare a albumului "Hard Candy", din 2008, a devenit cel mai de succes turneu al unui artist solo. În primăvara aceluiași an, cântăreața a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame

În primăvara anului 2010, Madonna a lansat "Sticky and Sweet Tour", în variantă DVD Blu-ray, dar și CD. Materialul include concertul din Buenos Aires, în care artista a cântat în fața a peste 250.000 de fani.  "MDNA" este al doisprezecelea albumul de studio al Madonnei, lansat oficial pe 26 martie 2012. Materialul, al cărui titlu este o abreviere a numelui de scenă al artistei, a fost primul de când Madonna a semnat un contract de 40 de milioane de dolari, pentru trei discuri, cu casa Interscope Records. Discul conține numeroase piese cu influențe dance.
 
Primul single al discului, "Give Me All Your Luvin'", reprezintă o colaborare a Madonnei cu alte două cântărețe, Nicki Minaj și M.I.A. Cu noroc de mult succes și apreciere din partea criticilor de specialitate,  a fost și "Rebel Heart", cel de-al treisprezecelea album de studio, lansat pe 6 martie 2015 de aceeași casă de discuri.  
"Living for Love" a fost primul single extras de pe acest disc. (foto: pitchfork.com)


 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate