ankara escort bayanlar
Lionel Richie | Romantic FM
Romantic FM MENIU
Lionel Richie
ARTIȘTI ROMANTICI

Lionel Richie

1 Ianuarie
Către sfârșitul anilor ´60, a devenit vocalistul și saxofonistul trupei The Commodores.

Data nașterii: 20 iunie 1949 
Origini: Tuskegee, Alabama, SUA
Carieră: cântăreț, cantautor, instrumentist, producător
Website: lionelrichie.com
 

La jumătatea anilor '60, artistul a format mai multe grupuri de R&B, iar către sfârșitul acestei perioade a devenit vocalistul și saxofonistul trupei The Commodores.
  
Grupul ajunge unul dintre cele mai populare în America anilor '70, iar Richie este vinovatul pentru scrierea multora dintre cântecele care aveau să devină mari hituri, specializându-se pe stilul romantic, balade. "Easy", "Three Times A Lady", "Still" sunt câteva dintre ele.
  
Se remarcă cel mai bine dintre membrii grupului, datorită calităților vocale. 

 

La sfârșitul anilor '70, a început să scrie și pentru alți artiști. Piesa "Lady", cântată de Kenny Rogers, ajunsă # 1 în 1980, a fost scrisă de Richie. Tot el a produs și "Share Your Love" în anul următor.
 
In 1981, a realizat un duet cu Diana Ross, piesa de pe coloana sonoră a filmului "Endless Love" ajungea în topurile din Marea Britanie și Statele Unite. A devenit unul dintre cele mai mari hituri ale casei Mottown.
  
Succesul înregistrat cu acest cântec a reprezentat momentul în care artistul se hotărăște să pornească într-o carieră solo.
 
Au urmat multe succese, premii Grammy și colaborări de excepție. Una dintre acestea a fost colaborarea cu Michael Jackson la realizarea hitului "We Are The World".A scris și lansat piesa "Say You, Say Me", pentru coloana sonorș a filmului "White Nights", câștigând un premiu Oscar. În acea perioadă, unii critici l-au numit "the black Barry Manilow". 

Palmaresul său cuprinde, pe lângă premiul Oscar, un Glob de Aur, cinci premii Grammy și un Crystal, acordat pentru umanitate. 

În aproape 30 de ani de carieră, solistul a vândut peste 100 de milioane de albume. (Foto: www.israelnationalnews.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate