Romantic FM MENIU
Leonard Cohen
ARTIȘTI ROMANTICI

Leonard Cohen

1 Ianuarie
În anul 2008, artistul a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din New York, odată cu Madonna și John Mellencamp.
21 Septembrie 1934 - 07 Noiembrie 2016
Origini: Montreal, Quebec, Canada
Carieră: cantautor, poet, romancier
Website:www.leonardcohen.comA reușit să ajungă unul dintre cei mai influenți muzicieni din istorie. Cântecul lui, "Suzanne", a devenit hit pentru Judy Collins și a fost pentru mulți ani piesa după care s-au editat cele mai multe cover-uri. După participarea la câteva festivaluri folk a intrat în atenția celor de la Columbia Records.
 

A început să cânte la chitară la vârsta de 13 ani. A urmat cursurile Universitatii McGill, unde a câștigat premiul McNaughton pentru creație, înainte de absolvire. 
 
Albume devenite clasice, precum Songs of Leonard Cohen (1967), The Future (1993) și Ten New Songs (2001) i-au adus gloria. Cântecele sale au fost reinterpretate în peste 1.300 de variante, inclusiv de nume sonore, precum U2, REM, Nick Cave ori Johnny Cash.
 
Primul volum de versuri, "Let Us Compare Mythologies", i-a aparut în Montreal, în 1956, și a înregistrat un enorm succes. 
 
I- a plăcut să fie un călător. Cohen a trăit în Anglia, pe insula greceasca Hydra timp de 7 ani, în California și la New York, precum și într-o mănăstire budistă. După această ultimă experiență, spirituală, revine în atenția publicului, în anul 2001, cu discul "Ten New Songs", puternic influențat de cântăreața Sharon Robinson.

 
În toamna anului 2004, Cohen lansează "Dear Heather", în colaborare cu interpreta de jazz Anjani Thomas, care îi devine parteneră și în viața privată.
 
Cohen a fost căsătorit o singură dată, cu artista Suzanne Elrod, cu care a avut doi copii, un băiat și o fată: Adam si Lorca. Fiica lui a primit numele după cel al poetului Federico Garcia Lorca.
 
În anul 2008, artistul a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din New York, odată cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five și The Ventures. În primăvara anului 2009, muzicianul a lansat albumul "Live in London", care cuprinde 25 de piese din spectacolul susținut cu un an înainte pe celebra O2 Arena.
 

"Old Ideas" este albumul de studio cu numărul 12, lansat la începutul anului 2012, la 44 de ani de la apariția primului său material discografic. Albumul a înregistrat un succes răsunător încă din prima săptămână de la lansare, ajungând pe locul 1 în clasamentele din întreaga lume și pe locul 3 în topul Billboard 200.
 
Pentru promovarea acestui disc, Leonard Cohen a susținut în vara aceluiași an, turneul "Old Ideas World Tour",  ce a inclus și România.  (foto: emusic.com)
 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate