Romantic FM MENIU
John Lennon
ARTIȘTI ROMANTICI

John Lennon

1 Ianuarie
S-a năcut în vremurile în care bătălia Angliei tocmai se terminase dar războiul cu Germania era departe de a se încheia. 9 octombrie 1940 - 8 decembrie 1980
Origini: Liverpool, UK
Cariera: cantaret, compozitor
Website: johnlennon.com

S-a născut în vremurile în care bătălia Angliei tocmai se terminase, dar războiul cu Germania era departe de a se încheia. Acesta era decorul de început al celui care avea să arate lumii întregi că era un talent incontestabil.

Anii de început nu au fost dintre cei mai ușori. Tatăl său, care lucra departe, pe un vapor, lipsea mult de acasă, iar John era crescut de o mătușă. La un moment dat, tatăl a emigrat în Noua Zeelanda, privându-l pe Lennon de sfaturi și afecțiune în perioada de transformare, devenind, probabil din acest motiv, un copil obraznic la școală. Moartea unchiului său a avut un impact puternic asupra adolescentului de atunci.

Schimbarea in viata lui a aparut atunci cand a dezvoltat o puternica pasiune pentru skiffle, un fel de rock and roll. L-a intalnit pe Paul McCartney in timp ce canta intr-o formatie skiffle in liceu. S-au imprietenit, au legat o prietenie stransa si au inceput sa compuna impreuna.

Dupa ce au cantat sub mai multe nume, cei doi, alaturi de George Harrison si Pete Best au hotarat sa - si spuna "The Beatles".

A primit prima chitara la varsta de 17 ani, iar prima piesa pe care a compus-o, un an mai tarziu, a fost "Hello, Little Girl".  


Grupul a lansat cateva piese care au devenit rapid hit-uri difuzate la toate posturile de radio. In mai putin de zece ani, grupul s-a plasat de 20 de ori pe locul 1 in topurile Billboard de muzica pop, o performanta neegalata in istoria muzicii.

Intre anii 1964 si 1970 melodiile celor 4 au continuat sa tina prima pozitie a topurilor timp de aproape 60 de saptamani.
In anul 1969, Lennon s-a casatorit cu artista Yoko Ono. Un an mai tarziu, Paul McCartney anunta ca formatia Beatles s-a destramat.

In 1971 John Lennon a lansat primul sau album solo de dupa destramarea grupului Beatles, "Imagine" care a ajuns in topurile muzicale pe prima pozitie din prima saptamana de la lansare.

Pe data de 8 decembrie se implinesc 30 de ani de cand muzicianul a fost ucis de catre un fan caruia ii acordase un autograf chiar in ziua tristei intamplari.

Asa cum se intampla adesea, moartea lui John Lennon a adus parca mai multa popularitate melodiilor sale. Se stie de mult ca, in fiecare minut, o piesa semnata sau interpretata de John Lennon este difuzata de posturi de radio din intreaga lume.

Iar imaginea si amintirea artistului sunt pastrate vii in memoria admiratorilor de toate varstele si prin actiunile intreprinse, de la expozitii cu desenele artistului, fotografii, videoclipuri, manuscrise, instrumente muzicale, haine sau litografii, pana la campanii de caritate in care Lennon apare intr-un spot TV si chiar jocuri video care ii au ca protagonisti pe toti cei 4 membrii ai legendarei trupe britanice. foto: roportal.ro


ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate