ankara escort bayanlar
Jimmy Cliff | Romantic FM
Romantic FM MENIU
A obținut "Order of Merit", cea mai înaltă distincție acordată de țara sa natală, Jamaica. A contribuit în mare măsură la răspândirea stilului reggae la nivel internațonal, prin performanțele sale în filmul devenit reper, "The Harder".


Data nașterii: 1 aprilie 1948 
Origini: Sf. James, Jamaica
Cariera: cantaret, chitarist, actor
Website: jimmycliff.com

Artistul reggae stă la loc de cinste în Jamaica alături de legendele Bob Marley și Peter Tosh.


În anul 2010 a primit și binemeritatul loc în Rock and Roll Hall of Fame. Anul a fost marcat și de lansarea unui nou album, "Existence", precum și de efectuarea unui mare turneu în SUA.

A avut o mare influență asupra unor nume precum Grateful Dead și Keith Richards. A contribuit în mare măsură la răspândirea stilului reggae la nivel internațional, prin performanțele sale în filmul devenit reper, "The Harder They Come", din 1972.Una dintre primele compozitii ajunse în fruntea topurilor jamaicane s-a numit "Hurricane Hattie".  Are mai multe hituri pop combinate cu influențe din stilul ska. Și-a extins abordarea muzicală, ajungând să includă acorduri reggae în soul și rhythm and blues. 

Până la sfârșitul anilor '60, artistul a fost favorit în America de Sud, câștigând și un premiu la un festival din Brazilia, cu piesa "Waterfall".

Totodată, albumul "Wonderful World, Beautiful People" din 1970, devine faimos în întreaga lume; este realizarea care-l determină și pe cântărețul Paul Simon să investigheze stilul reggae.

Artistul a rămas extrem de popular în Africa și America de Sud. (Foto: www.choice.npr.org)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate