Romantic FM MENIU
Până să dea lovitura în muzică, James Hillier Blount a studiat Ingineria, sperând că va ajunge să piloteze avioane.

Data nașterii: 22 februarie 1974 
Origini: Tidworth, Wiltshire, Anglia
Carieră: cantaret, cantautor, muzician
Website: jamesblunt.com

A fost ofițer în Life Guards, un regiment de cavalerie al armatei britanice, s-a înrolat din oficiu în armată și a servit în cadrul NATO în războiul din Kosovo (1999). Hit-urile "You're Beautiful" și "Goodbye My Lover" l-au făcut celebru în întreaga lume și l-au adus în fruntea clasamentelor muzicale.


Albumul care include aceste succese, "Back to Bedlam", a fost lansat în Marea Britanie în toamna anului 2004, a ajuns pe # 1 în UK Albums Chart în vara anului 2005 și a ocupat primele 5 poziții ale clasamentelor în multe țări din Europa. A ocupat locul 2 în Billboard 200 în SUA. Discul s-a vândut în peste 11 milioane de copii în lume și a primit de 10 ori platină în Anglia.

A primit două trofee în cadrul Premiilor Industriei Muzicale Britanice, pentru cel mai bun artist britanic și pentru cel mai bun material pop. A obțnut, de asemenea, două premii MTV Video Music, două trofee Ivor Novello și a fost nominalizat de cinci ori la premiile Grammy.

De la debutul din 2005, Blunt a mai lansat două albume de studio, "All the Lost Souls" (2007), "Some Kind of Troubles" (2010) și "Moon Landing" (2013). Iată, mai jos, primele extrase pe single de pe aceste ultime două materiale discografice!


Pe 24 martie 2017, apărea "The Afterlove", cel de-al cincilea material discografic al solistului britanic. "Love Me Better" și "Bartender" reprezintă primul, respectiv al doilea single extrase de pe acest album. (foto: www.giga-music.de)


ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate