Romantic FM MENIU
Gloria Estefan
ARTIȘTI ROMANTICI

Gloria Estefan

1 Ianuarie
În 1959, a fost adusă în America de tatăl său, bodyguard al preşedintelui Fulgencio Batista.
S-a născut la 1 septembrie 1957 la Havana, în Cuba, sub numele de Gloria Falardo. În 1959, a fost adusă în America de tatăl său, bodyguard al preşedintelui Fulgencio Batista. 
 
A debutat în 1975, alături de viitorul ei soţ, Emilio Estefan, în trupa Miami Latin Boys (prezenţă obişnuită la petrecerile ce însoţeau ceremoniile nupţiale). Gustul celebrităţii apare abia sub numele soţului ei, Emilio Estefan Junior, stăpân al scenei muzicale cubaneze de la Miami. Primul album al grupului, interpretat în limba spaniolă, este lansat în 1976. 

 
Numele formaţiei se schimbă în Miami Sound Machine, grup latin-funk de mare succes, neagreat de comunitatea hispanică din Statele Unite, care semnează mai multe discuri de succes. Din acest moment, timp de 10 ani, Gloria Estefan colecţionează hituri. 

În 1989, artista renunţă la titulatura Miami Sound Machine, discurile ulterioare fiind semnate Gloria Estefan. Primul disc solo al artistei, "Cuts Both Ways" este un succes rapid, iar piesa cu acelaşi nume ajunge pe locul 8 în topul american; "Don’t Wanna Loose You" şi "Here We Are", ating prima poziţie. 

 
În martie 1990, Gloria Estefan suferă un grav accident de maşină în timp ce se deplasa cu trupa în turneu. După o perioadă de recuperare, lansează în 1991 albumul "Into The Light", iar extrasul pe single "Coming Out Of The Dark" ajunge pe locul întâi în topul american. Piesa povesteşte accidentul şi suferinţa ce a urmat. Albumul mai conţine două hit-uri de top: "Can’t Forget You" şi "Live For Loving You". 

 
La începutul anilor '90, Venise vremea cînd salsa şi ritmurile latine reveneau în modă şi ea încearcă să se întoarcă spre rădăcini. 
"Mi Tierra", piesă cântată integral în spaniolă şi înregistrată alături de personaje celebre, precum Tito Puente sau Arturo Sandoval, reuşeşte să-i convingă pe fanii muzicii cubaneze, că Gloria Estefan nu şi-a uitat originile. 

 
Va urma un fermecător album de piese standard engleze şi americane din anii '50-'70, Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, lansat în 1994, care cuprinde hiturile "Turn The Beat Around", o piesă de dans şi "Too Late" (cover al hitului lansat de Carole King cu aproape două decenii în urmă). 
 
Apoi, ea lasă din nou cuvântul sângelui ei latin în albumul din '95, "Abriendo Puertas", mergând de această dată mai departe de Cuba şi trecând prin ritmurile tuturor ţărilor sud-americane. 

 
În 1996, atunci când vînduse deja peste 30 de milioane de albume, face un pas în plus pe drumul celebrităţii, melodia "Reach", extrasă de pe albumul Destiny, este ales ca imn al Olimpiadei de la Atlanta. Tot în 1996 apar în clasamente piese ca "You’ll Be Mine" şi "I’m Not Giving You Up". (foto: radiocraiova.ro)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate