Romantic FM MENIU
Elvis Presley
ARTIȘTI ROMANTICI

Elvis Presley

1 Ianuarie
Ce nu știi despre Elvis?

A înregistrat peste 600 de cântece în decursul uimitoarei sale cariere, dar nu a compus niciodată vreunul! Obișnuia totuși să schimbe versurile în timpul recitalurilor, iar încercările se transformau în clipe amuzante, spre deliciul publicului!  

 
A câștigat trei premii Grammy pentru discurile de muzică gospel. A turnat peste 30 de filme artistice, dar niciuna dintre pelicule nu a fost vreodată nominalizată la Oscar.
 
În anul 2006, George W. Bush devenea primul președinte american în funcție care a vizitat Graceland, dornic să îi facă o surpriză premierului nipon Junichiro Koizumi, un admirator declarat al regelui Rock and Roll.

 
A fost un mare iubitor de animale și, la un moment dat, Elvis a adoptat un cimpanzeu pe nume Scatter, pe care îl învățase să ridice fustele doamnelor și domnișoarelor. Se pare că la petrecerile unde invita o mulțime de tinere admiratoare, una din distracțiile preferate venea tocmai de la Scatter, căruia i se dădea drumul prin casă pentru a face... ceea ce știa bine. Fetele fugeau, speriate, iar artistul și prietenii săi se amuzau copios.
 
Deși a primit zeci de invitații la turnee în afara țării, Elvis a cântat numai în Statele Unite ale Americii, exceptând câteva concerte în Canada. 

 
Și aceasta deoarece, managerul lui, controversatul "colonel Parker", imigrase ilegal în America, deși el pretindea că este originar din Virginia. Originea sa și faptul că se născuse în Olanda, în 1909, ca Andreas Cornelis van Kuijk, aveau să fie cunoscute abia în 1984, lucru care îl făcea să se teamă ca, în cazul unei ieșiri din țară, serviciile vamale să îi interzică intrarea în SUA. (foto: Rolling Stone.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate