Romantic FM MENIU
Numele real al starului este Dino Paul Crocetti. A fost un artist complet, talentat atât ca muzician și actor, cât și ca om de televiziune și comediant.

Data nașterii: 7 iunie 1917
Origini: Steubenville, Ohio, SUA
Cariera: actor, cântăreț, comediant, producător
Website: www.tomjones.com

Numele real al starului este Dino Paul Crocetti. A fost un artist complet, talentat atât ca muzician și actor, cât și ca om de televiziune și comediant. A rămas una dintre cele mai mari personalități ale lumii de divertisment de peste ocean.
 
A renunțat la școală în clasa a zecea pentru că se considera mai "deștept" decât profesorii săi, după cum declara chiar artistul. A lucrat pe rând, ca barman și crupier, a fost și boxer, îndeletnicire în urma căreia s-a ales cu nasul rupt și câteva oase fracturate și, totodată, i-a adus porecla de "Kid Crocett" (Kro-Shey). 
 
Armata americană l-a obligat să se înroleze în război timp de un an, iar după această experiență și-a început cariera muzicalp, cântând mai ales prin cluburi de noapte.
 
"Volare", "Everybody loves somebody", "Memories are made of this", "That's amore" și "Mambo italiano" sunt printre cântecele care i-au adus faima.

 
Dean Martin se număra printre preferații legendarului Frank Sinatra și a colaborat foarte bine cu un alt muzician, Jerry Lee Lewis. Au adunat împreună multe succese și au susținut un show la radio.
 
Martin își dorea însă mai mult, nu să fie privit drept "partenerul de scenă" al lui Jerry Lewis, așa încât a decis să pornească de unul singur, ca actor și cântăreț cu "normă întreagă".
 
A înregistrat peste o sută de albume și mai mult de șase sute de cântece. Numele care l-au inspirat la început de drum au fost Bing Crosby și Perry Como, dar cu talentul pe care-l avea, și-a găsit stilul personal și distinct pe care a reușit să-l cizeleze și să-l impună chiar și în cadrul duetelor cu Sinatra și Crosby.

 
Binecunoscuta "Everybody Loves Somebody Sometimes", compusă de Martin, a reușit să detroneze piesa "A Hard Day's Night" a grupului The Beatles, care ocupa prima poziție în clasamentele din Statele Unite ale Americii în anul 1964. (Foto: www.billboard.com)


 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate