Romantic FM MENIU
Chris De Burgh
ARTIȘTI ROMANTICI

Chris De Burgh

1 Ianuarie
La trei decenii de la lansare, "The Lady In Red" este considerat și astăzi unul dintre cele mai emoționante cântece ale tuturor timpurilor.
MEto candır.


"Doamna în roșu" este Diane Davison, nimeni alta decât iubirea vieții artistului și cea care avea să-i devină soție. Cântecul ce descrie atât de emoționant prima întâlnire cu Diane și efectul pe care imaginea romantică a rochiei ei roșii l-a avut asupra cântărețului, i-a adus acestuia celebritatea.
 
Într-un interviu mai vechi, Chris de Burgh declara că a scris melodia și pentru a le atrage atenția domnilor, care, tentați să uite detalii legate de marile lor iubiri, mulţi nu-și amintesc peste ani lucruri legate de acestea, cum ar fi amănunte vestimentare de la prima întâlnire. 
 
Piesa a devenit imediat după lansare, în vara anului 1986, un hit mondial. Este cel mai bine vândut disc single din cariera artistului - 45 de milioane de copii -, și piesa sa de referință. 
 
S-a poziționat pe locul #1 în topurile muzicale din Marea Britanie, Canada, Belgia și Norvegia, iar în primăvara anului 1987 ajungea și în clasamentele americane, pe locul trei. (foto: celebrityradio.biz; sursa: wikipedia.org)


 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate