Romantic FM MENIU
Aretha Franklin, regina muzicii soul
ARTIȘTI ROMANTICI

Aretha Franklin, regina muzicii soul

1 Ianuarie
Aretha Franklin a fost una dintre cele mai titrate personalități artistice.

Cântăreaţa americană a murit la vârsta de 76 de ani, după o lungă suferinţă, scrie Mediafax. Potrivit unui comunicat al familiei, aceasta a murit joi, la ora locală 9.50, fiind înconjurată de familie, în locuinţa sa din oraşul american Detroit. Cauza oficială a fost "un cancer pancreatic de tip neuroendocrin în stadiu avansat".
 
De-a lungul carierei sale incredibile, Aretha Franklin a primit multe titluri la superlativ, printre care acela de regină a muzicii soul/"The Queen of Soul". Pe lângă genul soul a abordat și jazz-ul, blues-ul R&B- ul și gospel-ul. 

 
Revista Rolling Stone o situează pe prima poziție în topul interpreților din toate timpurilor. 
 
A fost una dintre cele mai titrate personalități artistice, cu 20 de premii Grammy (inclusiv trei speciale), dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti "premiul Aretha".
 
Are 20 de single-uri pe locul #1 în clasamentul Billboard R&B Singles Chart. Începând din 1961, Franklin a totalizat 45 de hituri în "Top 40" - Billboard Hot 100. Dintre ele, 14 single-uri s-au vândut în peste un million de exemplare, o performanță care nu a fost egalată de nicio concurență. 

 
În 1987, Aretha Franklin a fost prima interpretă care a intrat în Rock and Roll Hall of Fame. A fost artista preferată la festivitatea de învestire a fostului președinte american Barack Obama.
 
În 2017,  celebra artistă anunța lansarea celui de-al 42-lea și ultim disc din carieră, urmând să se retragă din activitate. Albumul, intitulat "A Brand New Me", a fost produs de renumitul Stevie Wonder. Aretha Franklin mărturisea atunci că vrea să se retragă pentru a-și petrece mai mult timp alături de nepoții săi. "Acesta va fi ultimul meu an", chiar a declarat vedeta. (Foto: www.axios.com)

 

 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate