Romantic FM MENIU
Ziua zâmbetului!
Recomandari

Ziua zâmbetului!

7 Octombrie
7 octombrie este o zi dedicată veseliei şi faptelor bune, care are loc în fiecare an în prima vineri din luna octombrie, anunță Mediafax.
 
Harvey Ball a fost părintele acestei sărbători, un artist comercial din Massachusetts care a creat în 1963 faţa zâmbitoare (smiley face), ce a devenit în scurt timp cel mai cunoscut simbol al veseliei şi bunăvoinţei în întreaga lume.
 
Odată cu trecerea timpului, Harvey Ball a devenit preocupat de comercializarea prea mult a simbolului şi de pierderea adevăratei semnificaţii a feţei zâmbitoare. Astfel, creatorul simbolului a decis să dedice o zi în fiecare an tuturor zâmbetelor şi faptelor bune din lume.
 
Acesta a ales ca Ziua Internaţională a Zâmbetului să fie sărbătorită în fiecare prima zi de vineri a lunii octombrie, se arată pe site-ul oficial al sărbătorii. Ziua Internaţională a Zâmbetului a fost celebrată pentru prima dată în 1999, iar de atunci tradiţia a fost respectată în fiecare an.
 
După moartea lui Harvey Ball, în 2001, a fost creată Fundaţia Internaţională a Zâmbetului Harvey Ball, pentru a-i onora numele şi memoria. Fundaţia este sponsor oficial al sărbătorii, an de an. (foto: www.spyderonlines.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate